Tiingelinn – Linn Andersson

Vabba

Hej finisar!

Asså åh min lilla Tindris är sjuk! Jag hämtade hennes hos Marcus med feber! Stackars liten! Hon har även fått duscha som hon hatar, mitt lilla hjärta går sönder när hon är sjuk! Ni känner säkert igen er mammor! Vad gör man liksom. Vädret är ju helt fantastiskt ute med och vi har bara låtit henne vara inne hela dagen igrå för hon var så himla hängig. Vägrade äta med så blev välling och glass hela dagen lång.

Kunde inte låta bli att köpa en ny liten kanin till henne, hihi! Kaniner är det bästa hon vet. När man är sjuk måste man få unna sig! Sedan har hon helt nya böcker hon fick i påskpresent så dessa har i läst massor i med!

 

Hur tänker ni kring vabba? Det är en sådan diskussion! Föräldrar bråkar ju ofta om vem som ska vabba och många lämnar in sina barn förtidigt på förskolan när de fortfarande är sjuka. Förstår inte alls det! Är hemskt när barnen smittas ner på förskolan för att föräldrar inte är hemma ordentligt. Särskilt med magsjuka!

Men i alla fall, jag vet inte jag tycker på något sätt att vabba är mysigt men samtidigt förstår jag att det kan bli långtråkigt. Är ju inte alls lika kul att vara hemma med ett sjukt barn som ett friskt! Ni som lever tillsammans med den andra föräldern, hur gör ni? Varannan gång? Den som tjänar mist på sitt jobb är hemma? Bara mamman, bara pappan, mormor är hemma med sjuka barnet? Hur gör ni, berätta gärna!

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda S

    Hatar när dem är.sjuka!!! Hos oss var jag hemma i 99% av fallen då jag tjänar minst, nu är jag föräldraledig med nr 2 så nu är jag ju hemma hela tiden. Jag tycker det är så egoistiskt och respektlöst mot de andra och inte minst mot sina barn när föräldrarna drar iväg dem för tidigt till förskolan.

  2. Emma

    Bör vår dotter är sjuk så är det oftast jag som är hemma. Hon är väldigt mammig så när hennes pappa är hemma och hon är sjuk så frågar hon mest efter mamma. Sen är det även en ekonomisk sak, jag tjänar mindre än honom och förlorar så mindre pengar om jag vabbar. Jobbar själv på förskola så är alltid noga med att hon ör helt frisk innan hon får gå till förskolan igen. Oftast ör vi hemma veckan ut för känns dumt att lämna henne en fredag om hon varit hemma tis-tors, även om hon är pigg! Bättre att då få helgen att återhämta sig extra på.

  3. Emma

    Vi försöker köra varannan gång. Men har det gått långt mellan vabbningarna så har vi också kört den som har minst att göra på jobbet. Men sen ska vi inte klaga för vi har 2 väldigt friska barn så det har inte blivit så mycket vabbande här hemma ??. Hoppas det fortsätter så?

  4. Emm

    Vi försöker köra varannan gång. Men har det gått långt mellan vabbningarna så har vi också kört den som har minst att göra på jobbet. Men sen ska vi inte klaga för vi har 2 väldigt friska barn så det har inte blivit så mycket vabbande här hemma ??. Hoppas det fortsätter så?

  5. Matilda

    Min sambo är föräldraledig just nu med vår yngsta som blir 1 om en månad. Vår ”stora” på 2,5år går 15h. Är han sjuk så är han ju såklart hemma med pappa.
    Till hösten när vi har båda på förskola kommer pappan ta i princip all vab då jag är student och inte kan missa föreläsningar.
    Annars hade vi nog delat lika på det.

  6. Caroline

    Jag håller alltid min son hemma lite längre. Hellre en dag för mycket än en för lite. Dessutom har jag ett jobb så jag måste ha framförhållning så de hinner lösa med vikarier. Jag är ensamstående på heltid här vabbar jag. Ibland får jag hjälp av sonens mormor med vabb. Otroligt tacksam att hon får vabba och vill göra det ibland. Jag kan tycka det är mysigt att vara hemma och vabba..bara mysa och så. Men finns gånger jag gråtit men mest pga av utmattning. Pga krupp eller annat som inte är en förkylning eller feber.

  7. Amanda

    Vi håller våran 2 åring hemma!! Min mamma är själv fsk-lärare och säger alltid ”orkar barnet med verksamheten? Om inte ska hen vara hemma” och hemma hos oss är det aldrig bråk, jag studerar så jag är oftast hemma men måste jah till skolan är sambon hemma! Ekonomin är så lågt prioriterat när det kommer till våra barns hälsa i vår familj! ? men jag kan bli riktigt trött på föräldrar som skickar sina sjuka barn till fsk, inte bara för att andra barn blir sjuka utan för att barnen oftast inte orkar!

  8. Sarah

    Oftast är det jag som vabbar av den enkla anledningen att jag har bäst koll på hur man tar hand om sjukt barn, även om sambon/pappan oxå har möjlighet att göra det men är så osäker och behöver massa stöd vilket jag inte kan ge från jobbet då jag inte kan vara kontaktbar hela tiden. Jag kan tycka att de är mysigt med extra ledig tid med barnen (brukar ha båda hemma även om bara en av dom är sjuk) även om det beror på sjukdom. Däremot har jag lätt för att känna dåligt samvete över att jag inte är på jobbet då jag har omvårdnadsansvar över 3 på ett boende och vet att det är tufft för kollegorna när nån är borta. MEN barnen går alltid först och orka med förskolan om dom ska dit och inte riskera att smitta någon i onödan, så hos oss är vi alltid hemma tills dom är frisk nog oavsett hur många dagar det handlar om.

stats