Tiingelinn – Linn Andersson

Urinvägsinfektion igen…

Hej finisar!

Usch vilken hemsk morgon! Vaknar av att jag känner mig sjukt kissnödig, går o kissar och känner direkt, åh nej detta är urinvägsinfektion… igen!

Hade det för 2 veckor sedan och behandlades med antibiotika men det hjälpte inte verkar det som. Jag skriver till min doktor och de säger att jag måste till en vårdcentral och ta prov eftersom jag nyligen behandlats mot detta.

Går till vårdcentralen och kan knappt gå dit för att jag har sådan tryck och ont när jag går, hemskt är det. Väl där är det väntetid på 40 min mellan varje patient.. efter en timme ser jag att alla andras lappar börjar på 300 eller 500 och på min sått det 700 men det finns inte med på dunder tavlan med nummer, så går och frågar i receptionen och han som jobbar säger ” Oj ta en ny lapp.. så får jag en ny och hankar sist i kön” . Tillslut får jag panik och byter vårdcentral på 1177 och går till en annan ca 1,5 km bort. Har så ont när jag går så jag nästan bryter ihop.

Väl framme där sitter det en otrevlig tant i receptionen, jag visar upp min remiss och hon snäser att jag måste skriva ut den på papper, jag förklarar att jag inte har någon skrivare hemma och att jag har jätteont och färgar om jag kan få skriva ut hos dem men hon snäser av as otrevligt o säger ” lös problemet och kom tillbaka” . Jag börjar nästan grina men Wilma har verkligen fått mig att lära mig att stå på mig så jag säger ” Jag har så himla ont och jag har fått antibiotika utskrivet men får inte ta första tabletten förens jag har lämnat provet, kan jag få med ett rör hem och komma tillbaka senare” .

Tillslut säger hon att jag kacka på hos Lab. Där jobbar en sjukt trevlig kvinna, jag förklarar problemet och hon säger ” nej dethär löser vi, mejla remissen till mig så skriver jag ut den. Gick så himla smidigt och bra. Sedan går jag in på toan, kissar och går. Sååå snabbt och smidigt. Vad skillnad det är på folk som gillar sitt jobb och passar att jobba med människor och folk som bara ser problem i allt.

Ska tillägga att när jag väl fick ta provet så kissade jag blod! Konstigt att man hade ont…

Här hemma har jag sovit, tagit det lugnt, bloggat lite och verkligen försökt att betala in fakturor och sånt inför nästa månad. Så skönt att bli klar med det. Har ätit antibiotika och smärtstillande nu så är lite bättre, samt en massa tranbärsjuice

 

Men jag förstår inte hur man kan få urinvägsinfektion när det äntligen blivit varmt! Äe inte gravid eller har någon könssjukdom eller anar besvär, är bara urinvägsinfektion, såååå konstigt! Någon med erfarenheter eller tips?  Får panik och hatar att äta mediciner. 

Puss och kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin

    Min mormor, farmor och syster har Uvi flera ggr om året. Men har du fått en ”snabbdos” på typ 5-7 dagar eller en för 10 dagar? För ofta så funkar inte snabbdosen utan man ska be om ( trots att dom inte brukar vilja ge det ) en dos som sträcker sig under fler dagar. Prova med det om det kommer tillbaka. Om du inte redan har den långa dosen så att säga 🙂 Har själv ingen erfarenhet av det mer än av det som min familj berättat <3 Hoppas det går över snart <3 Kram

  2. Josefine

    Uvi får man av bakterier, inte kyla. Ibland är man mer mottaglig, t.ex när man är gravid eller har sämre immunförsvar av någon anledning. Hoppas det blir bra den här gången ?

stats