Tiingelinn – Linn Andersson

Min syn på alkohol

Hej finisar!

Här kommer ett inlägg jag tänkt skriva länge! Detta inlägget handlar om alkohol.

Jag har fått många frågor angående alkohol och kände att det var dags för ett inlägg.

Jag kan börja med att säga att jag har varit himla rädd för alkohol och sett det som ett gift hela mitt liv. Då personer i min omgivning haft problem med alkoholen i min barndom har det varit något jag tagit ett stort avstånd ifrån.  jag har varit sjukt anti och tänkt att jag inte vill bli sådan och få dem problemen. Det är min största anledning till att jag inte druckit alls.

Det här med att gå ut och festa och dricka sig full och dansa med massa fulla människor som tafsar och snuskar kommer och har aldrig varit min grej.

När jag blev singel i somras började jag dricka lite för första gången. Jag hade aldrig druckit innan jag var 20 år som jag var då. Hade aldrig känt behovet eller velat och en himla bra och stark egenskap jag har är att jag inte faller för grupptryck. Många har såklart genom åren hetsat mig men jag har alltid stått på mig och sagt nej! Jag är stolt över mig själv för  det!

Men som sagt när jag blev singel och var själv varsna helg så kan jag och min bästis Frida haft lite tjejkvällar där vi tagit någon cider eller ett glas rosevin och käkat sushi till. Vi kan gå ut ibland på en uteservering och ta någon fin drink. Det är på den nivån.

Drick verkligen inte mycket eller ofta då jag verkligen inte har dem intressena, men jag kan tycka det kan vara trevligt ibland med en tjejkompis eller så. Det kan väl ha hänt att jag har blivit lite berusad någon gång eller så men har aldrig blivit redlöst full. jag har ett stort kontrollbehov över mig själv. Jag super aldrig ner mig ordentligt. Min mardröm vore att vakna och ha minnesluckor, eller spy liksom, usch!

Jag ser inget fel med att dricka ibland i måttliga mängder så länge man har åldern inne.

Sedan till en känslig grej jag kommer ta upp nu. Jag skulle aldrig dricka inför min dotter eller när hon är hemma hos mig. Jag vill absolut inte försöka säga att det är fel att en mamma och pappa tar ett glas vin till maten, men jag säger att det kommer aldrig ske för mig.

Vaknar Tindra och jag tar upp och pussar på henne, eller är så nära att hon känner min andedräkt sätts doften av alkohol på hennes minne omedvetet. Jag vill kunna ta mig iväg om det skulle hända något, med. Jag har 0 tolerans på alkohol kring min dotter och hoppas på samma regler hos hennes pappa.

Barn under 18 år ska inte vara kring alkohol. Tycker det är hemskt när föräldrar dricker sig berusade när de har sina barn på tex midsommar. Detta kan jag få skit för men jag står för min åsikt. Jag tycker det är oansvarsfullt att visa sig berusad inför sina barn. Ett glas kan jag fatta att folk dricker till maten även om jag själv känner stort nej just för dofter osv men att vara berusad inför baren tycker jag är fel.

Jag kommer säga strängt nej till alkohol enda fram tills 18 års dagen till Tindra och framtida barn!

Berätta gärna hur ni gör hemma, är intressant att veta! Hur ser ni på alkohol?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amanda

    Så klokt! Vi dricker inte heller när barnen ser men jag tänker mer ”händer det dem något så ska jag själv kunna köra in dem till sjukhuset eller hämta dem” och jag skulle aldrig sätta mig bakom ratten o.m jag druckit så bara 1 cider! Sen är jag uppvuxen med alkholism och hatar känslan och ljudet av en burk som knäpps!
    I framtiden tänker jag att vi kommer säga nej till alkohol innan 18 MEN är det så att våra barn dricker iallafall så kommer jag be dem komma till mig så jag köper, mycket hellre det än att de får tag på smuggelsprit som det kan vara vad som helst i!
    Men jag kommer förbjuda dem att dricka innan 18, jag har sett både hur bra det kan bli att man förbjuder man också hur illa det kan bli.. nackdelen med att förbjuda blev att den personen drack sig redlös varje helg, både fredag och Lördah och tyckte det var coolt att äntligen få dricka alkohol.. medan den som det gick bra för dricker kanske 2 öl/år ? missförstå mig inte nu, jag kommer göra ALLT för att de inte ska dricka innan 18 men man vet aldrig, jag drack tyvärr själv innan jag fyllde 18 trots förbjud av föräldrar.

stats