Tiingelinn – Linn Andersson

Mina absoluta favorit serier

Hej finisar!

Jag tror inte jag sagt det någon gång men jag är verkligen ingen Serie-tjej! Jag hatar att kolla på serier, blir för långdraget och jag fastnar i dem och blir besatt eller så tröttnar jag. Föredrar alltid filmer! MEN jag tänkte ändå tipsa om de serier jag verkligen fallit för och älskar! Som jag tycker alla måste se!

Bild lånad av svt play

Vår tid är nu

Kan vara en av de bästa serier jag någonsin sätt! Den går på Svt och finns på Svt play. Alltså den är sååå bra! Säsong 3 har precis kommit ut nu och jag är fast!

Den börjar utspela sig nr världskriget är slut och handlar om olika samhällsklasser, syn på sexuella läggningar, kärlek mellan samhällsklasser, olika politiska rörelser, sjukdomar, osv osv. Den är fantastik! Låter kanske jättetråkigt men det är den verkligen inte! Massor av spänning, kärlek och sånt också! 2 personer som dras till varandra genom hela livet och generationer som gör sina föräldrars misstag.

Se den!!

Bild lånad från Viaplay 

ÄLSKA MIG

En sååå bra också svensk Serie! Denna utspelar sig verkligen idag! Man känner igen sig så mycket, hur dejtande fungerar idag och man träffas verkligen av personligheter man har i sin egen omgivning.

Handlar om en familj som består av en pappa och hans son och dotter. Sedan får man följa deras kärleksliv och hur det serum och funkar i olika generationer. Den träffar direkt in! Se den! Finns på viaplay!

Är Josephine Bornebusch ( hon som spelar Mickan i solsidan) som har gjort denna serien och hon själv spelar en av huvudkaraktärerna.

Bild lånad från tv4play

Solsidan 

Såklart älskar jag även Solsidan! Har inte missat ett avsnitt sedan säsong 1 kom ut för galet många år sedan. Måste ju vara en av Sveriges bästa mest folkkära serier. Så himla rolig!

Finns på tv4 play och C.more!

 

Bild lånad av Netflix 

Grand hotel 

En serie som inte är svensk, haha! Jag hatar ju allt som inte är på svenska men denna blev jag helt besatt av! Är en däckar-serie som utspelar sig på ett slott också tillbaka i tiden fast inte i Sverige och ännu mer tillbaka. Skillnad mellan samhällsklasser, kvinnor och män, lidandet både hos rika och fattiga, förbjuden kärlek och massor av läskiga mord! Den är så bra!

Två personer som dras till varandra hela tiden trots att de inte borde!

Finns på Netflix.

Bild lånad av Dn

Panik i tomteverkstan

Årets julkalender är ju faktiskt en serie och jag älskar den hittills. Äntligen en riktigt julig Julkalender! Var något år sen utspelade sig utomlands på en ö och man fick mer känsla av att boka resa till något varmt land än att fira jul, haha!

Men denna, Såå mysig, tomteverkstad, jultomtar, tomtenissar, nordpolen och allt! Riktigt bra julkalender enligt mig, hehe.

 

Puss och kram på er!

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Linda

    Åh,älskar oxå vår tid är nu.
    Har följt den sedan dag 1?
    Men blev så frustrerad/arg för hur det senaste avsnittet slutade..
    Och så tråkigt att inte ha någon att diskutera hela serien med och ”Hur tänkte personen där lr fattar dom inte att det kommer hända” ?

  2. carina

    Jag gillar också Grand Hotell,det finns en modernare variant av den serien på c-more. Den är inte riktigt likadan men jag tror att den är gjord som en variant på den äldre serien. Den som du ser nu är spansk medan den andra är amerikansk.

stats