Tiingelinn – Linn Andersson

Jag är gravid !

Hej finisar!

Om någon missat gårdagens post på Instagram så kan jag hör avslöja att jag är gravid! Så himla sjukt och en sådan himla lycka! Gabriel ska bli pappa, jag ska bli 2 barns mamma och Tindra ska bli storasyster. Är oerhört lycklig och tack så mycket från botten av mitt hjärta för alla gratulationer.

Hittills har graviditeten varit fruktansvärd rent ut sagt. Kunde aldrig i min vildaste fantasi förstå att jag skulle må såhär dåligt. Därav en anledning att jag ville berätta så tidigt som det ändå är. Är någonstans i vecka 10-12 lite oklart.

Har börjats spridas lite rykten, folk har börjat ana och vi vill själva få berätta nyheten.

Jag har varit jätte off på Instagram och framförallt blogg och Instagram story. Uppdaterar nästan ingenting just pga att jag mår och mått fruktansvärt dåligt. I över en månad har jag varit sängliggandes varje dag. Senaste veckan har jag tagit mig ut på någon lunch men sedan direkt hem, osv osv.

Jag kan seriöst ligga från jag vaknar tills jag somnar i sängen. När jag gått och lämnat Tindra på förskolan som är en 25 min promenad ( och 25 min hem) så typ 50 min så har jag varit helt slut och sovit 2-3 timmar efter jag kommit hem. Har varit nära på att svimma med.

Jag har känt mig som en usel mamma då jag älskar att hitta på aktiviteter med Tindra. Nu är vi bara hemma och jag vet att det inte finns något fel i det men ändå, ni förstår känslan. Men hon är världens världens finaste tjej. Hon kommer in till mig och leker i sängen när jag ligger där helt seg. Så kommer hon med ” mat till mamma” och kommer med leksaksmat. Även böcker som vi läser i sängen. Världens underbaraste dotter! Hon kommer bli en så bra storasyster.

Mitt illamående är något fruktansvärt, jag kräks ca 5 gånger per dygn och utöver det ” kräks jag utan att det kommer upp något” . Har inte ätit en riktig måltid på 5-6 veckor. Äter typ 2 köttbullar, några salladsblad och några räkor, soppa, hårt bröd, smoothie, osv. Mår så illa av allt men enda sättet att bota är att äta hela tiden. Har även fått 2 olika mediciner utskrivna. Den ena är Legrigan comp och den blir jag Såå trött av, den andra har jag inte testat än då den har en liten missfalls risk enligt hon på apoteket så vill inte ta den!

Är så himla illa verkligen. Varit inlagd med dropp på sjukhuset och där började jag kräkas på golvet när de skulle ta prover. Mina blodkärl var dessutom så tunna så de fick sticka mig 11 gånger i händer och armveck för att ens kunna sätta dit droppet. Så himla hemskt. Jag är så himla stick rädd med. Hade blåmärken överallt efter dedär. Men hjälpte väldigt mycket med droppet.

Vi har även fått gå från en jättefin middag och bal som ni kanske minns att vi var på, mådde sååå illa. Fått ställa in en stockholmsresa, ett event i Västerås , massor av gånger man skulle träffat vänner, osv osv.  När vi åker bil får jag sitta med en spypåse, har en spyhink vid sängen hela tiden och ja…

Just därför har jag varit alldeles för svag för att uppdatera på blogg och storys och har inte haft så mycket att visa då jag knappt fotat. Bara legat i sängen. Samma med youtube. Men det kommer när jag mår lite bättre.

Barnmorskan ville sjukskriva mig men är lite svårt med mitt yrke tyvärr, haha.

Men nu vet ni varför, och jag längtar bara till att må bra igen, kunna njuta av graviditeten och ha full energi till Tindra igen.

Tusen tack för alla gratulationer, än än gång!

Glamorösa gravid livet! 

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Mia

    Grattis!
    jag och min sambo har varit tsm i 6 år och försökt få barn snart två år. Livet är fan inte rättvist.

  2. Therese @theresestalarm (insta)

    Stort Grattis!!! 🙂 hoppas du får börja må bättre snart! Jag led av samma sak då jag väntade min flicka. Kräktes som en gris 18 första veckorna, var hemskt, jag bara grät av hur plågad man kände sig men tur att man i slutändan vet vad man får utav det 🙂 Kämpa! , Jag Fick ligga med dropp flera ggr också men sen helt plötsligt försvann det som sagt kring vecka 18 bara pang. Och sen var tiden efter det underbart 🙂 för mig under den period som var som värst underlättade ytterst lite bara frysta blåbär och salta klubbor. kram på dig!

  3. Maria

    Grattis till graviditeten, när jag väntade mitt andra barn kräktes jag i 18 veckor…. låg och kräktes galla tillslut o bara att orka ur sängen va nästan omöjligt. Tänk vätska eller vätskeersättning. Blunda lyssna på ljudbok kanske är nått.fick också sånna tabletter…. nått som hjälpte lite ändå var sånna lakritsfiskar o gå o tugga på dem, det gjorde ändå viss skillnad i hur illa jag mådde, allt som hjälpte något var ju positivt. Ville iaf tipsa om det kanske kan hjälpa dig med.

    Ta hand om er

  4. Emma

    Vet hur det känns. Är gravid nu i vecka 14 med mitt andra barn. Vilken skillnad det kan kännas från graviditet till graviditet. Kände ingenting alls med första, men denna gång så mycket illamående. Som tur är börjar det kännas bättre nu.

    1. Linn Andersson

      Åh grattis till dig! Så himla jobbigt nu är man redan har en människa att ta hand om på utsidan ❤️

  5. Caroline

    Hej och stort Grattis ? kanske säkert många som gett dig tips, men seabands från apoteket, åksjukearmband.. det va min räddning min första graviditet. Hjälpte så bra mot mitt illamående. Plus att man slipper stoppa i sig medicin.
    Hoppas det går över snart! Och lycka till ?

  6. Jennie

    Grattis till er!
    Jag blev gravid ca 2 månader efter jag och maken träffades,fick tyvärr missfall.Jag hade en son sedan innan som min man har adopterat.Nu har vi 3 gemensamma barn och varit gifta i 13 år nu (Vi gifte oss efter 6 månader tillsammans)

  7. Edit

    Grattis till graviditeten! ? har du testat postafen? Receptfria åksjuketabletter som finns på apoteket. Jag spydde flera gånger om dagen men när jag började med postafen så försvann illamåendet helt å kräktes inget mer! Testa, de var iaf guldvärda för mig under min graviditet. Hoppas det blir bättre! Kram ?

  8. Emma

    Usch, lider verkligen med dig!❤️
    Jag är gravid i vecka 10 & har seriöst aldrig mått såhär dåligt tror jag. När jag var gravid med min son(5 år sen) hade jag inga symptom alls mer än trötthet så det är väldigt stor skillnad måste jag säga. Redan less på detta?

    Styrke & grattis kramar till dig!✨

    1. Linn Andersson

      Så himla jobbigt ! Mådde illa med Tindra men inte alls såhär! Värre nu när man vill ha energi till sitt första barn också! Vi är bäst ❤️

  9. Linda

    Du har inte testat såna där åksjukarmband? Funkade rätt bra för mig ? mådde alltid illa på morgonen. Men då tog jag alltid banan eller rån innan jag steg upp. Sen under mådde jag hyfsat när jag hade dom där armbanden på mig ?

    1. Petra

      Seaband rädda nej, gick från typ 10kräkningar om dan till 2-3. Finns på apoteken. Lergigan o seaband plus massa bubbel vatten i smörgås rån levde ja på i 7 månader? lycka till hoppas det släpper med nillamåendet!

  10. Madde

    Grattis!
    Om du inte redan har provat så kan saltiner och smörgåsrån hjälpa mot illamåendet. Funkade för mig iaf 🙂

    1. Linn Andersson

      Åh stackare! Är många som sagt att det är vanligare vid tvillingar! Har inte gjort ultraljud än så är så nyfiken ??

    1. Mikaela

      Onödig kommentar. Jag blev tillsammans med min make bara 6månader innan vi blev gravida planerat. Gifta över 5år nu, 2 barn senare och fortfarande jävligt lyckliga. Testa skeiva Grattis nästa gång.
      Grattis Linn och Gabriel för att ni skapat detta och är så lyckliga tillsammans.❤

    2. Lollo

      Så onödig kommentar!. Jag hade bara varit ihop med min 1 månad innan jag blev gravid å bestämde oss att ha kvar det. Nu har vi varit ihop snart 3 år.
      Stort grattis till dig Linn

    3. Felicia

      Herregud, tycker du fortfarande man ska vänta med sex till äktenskap och att barn utanför äktenskap är oäktingar också eller?
      Hur vet du hur väl dom känner varandra?
      Jag och min sambo hade träffats i tre månader när vi flyttade ihop och en månad efter var jag gravid. Nu är vi inne på 5e året ihop och har precis fått vårt tredje barn. Samtidigt som vissa går isär trots att man väntade med barn i flera år??‍♀️
      Funkar nog bättre om du håller dina tankar för dig själv och alla sköter sitt egna.
      Grattis Linn och gabbe, så himla kul för er❤️

      1. Linn Andersson

        Haha håller med! Tusen tack Felicia! Amelia har hatat på min blogg i över 2 års tid? hon skämmer ut sig❤️

    4. Amanda

      Känner så igen mig i de du skriver. Jag kräktes från vecka 10 till vecka 17 dagligen. Är nu i vecka 39 och kan fortfarande inte äta ordentligt och inte kunnat göra nånting under hela graviditeten. Hoppas de vänder för dig snart ❤️
      Och ignorera Amelies kommentar. Känner man att de är rätt då är de rätt ?

      1. Linn Andersson

        Åh stackare! Amelia är sååå pinsam! Hon har hatat på min blogg i över 2 år. Sedan bett om ursäkt och jag skrev till och med ett inlägg till henne och hylla henne som vågade be om ursäkt men sedan kommer mer och mer hat! Ren avundsjuka! Hon verkar själv förlorat vårdnaden av sina egna barn. Kram och tusen tack❤️❤️

    5. frida

      Amelie – det har väl ändå inte du med att göra?!
      Inget som säger att det håller bättre för att man varit tillsammans i flera år heller.
      Låt dem vara – stör du dig på andras lycka: Håll dig borta från nätet och folk helt enkelt. Eller börja glädjas åt andra!

stats