Tiingelinn – Linn Andersson

Att vara en ung mamma

Hej fina du!

Har läst massor av tråkigt på senaste tiden där andra unga tjejer som precis blivit mammor får ta på sig en massa skit pga sin ålder. Jag själv har ju med fått det genom dessa år sedan jag blev gravid med Tindra för 3 år sedan.

Senaste dagarna har det bara överrösts med kärlek hos mig, är så tacksam för det.

Att bli mamma var ett självklart val för mig. Tindra var planerad att komma till världen av mig och hennes pappa. Jag var 18 år gammal när hon blev till. Jag längtade efter att bli mamma. Jag ville bara gå klart skolan och ha ett jobb så att jag äntligen kunde få börja livet, så kändes det.

Sedan dagen Tindra kom till mig har hon varit det bästa i mitt liv! Minns känslan när hon kom upp på mitt bröst nere på upp-vaket efter mitt kejsarsnitt. Minns det som igår. Hon har förgyllt mitt liv sedan dess. Jag älskar denna människa mer och mer för varje dag. Ska även erkänna att det är så mycket roligare att vara mamma nu än när hon var bebis även oms et var magiskt på ett annat sätt. Vi gör saker tillsammans, vi pratar, vi leker vi busar, vi skrattar ihop. Hon är hela jorden för mig.

Jag tror det finns bra mammor och jag tror det finns mindre bra , tyvärr. Men det avgör inte åldern. Oavsett om ett barn var planerat från början eller inte, oavsett om man är ihop med barnets pappa eller inte så kan man vara en fantastik mamma.

Att vara en bra mamma handlar inte om ålder, ekonomi eller något sådant utan sunda värderingar och hur mycket kärlek man ger sitt barn.

Jag känner verkligen inte att jag missat något! jag festade ALDRIG, hade aldrig ens varit på krogen innan jag blev gravid och då blev jag ändå gravid i slutet av året jag var 18 så hade hat nästan ett år på mig, hade inte druckit en droppe alkohol, slutade åka utomlands 2014 ( flera år innan jag blev gravid) pga flygrädsla, har inte haft en enda dröm om att festa, parta, resa osv.

Min dröm har alltid varit att bilda familj. Alla har olika drömmar, vissa får sina tidigare än andra. Det någon drömmer om som 30 åring drömde jag om som 16-17 åring och väntade bara på att ha de förutsättningar jag kände att jag behövde för att kunna ta hand om ett barn, det vill säga, pengar, bostad osv.

Sedan höll det inte med Tindras pappa, det gjorde inte det av många anledningar som ni aldrig kommer att få veta men allt har gått så bra ändå.

Jag har nog aldrig trivts så bra som i min och Tindras lägenhet vi bodde i innan denna. Det var MIN OCH TINDRAS lägenhet. Vi fick ha det precis som vi ville, vi hade så fint, vi hade så mysigt. Hon och jag har alltid varit något speciellt. Vårt band till varandra blir bara starkare.

Jag kan inte med ord förklara hur mycket jag älskar henne. Att vara mamma är det bästa som finns, det känns som jag är gjord för att vara mamma. Har väldigt sunda värderingar, känner mig så bekväm i rollen, vet hur jag ska uppfostra henne, hur jag säger ifrån, hur jag tar hand om henne, hur jag tröstar, ger henne trygghet, allt!

Nu ska jag dessutom bli 2-barns mamma och jag känner mig så förväntansfull och pirrig men ändå lugn och stabil. Jag är otroligt lycklig över att ha träffat Gabriel och över att vi ska bilda familj ihop. Är så glad för Tindras skull också. De klickade från första stund och han är en extra person i henens liv hon är trygg med. Är så himla glad över att kunna ge Tindra ett syskon.

Ung eller inte så gäller det att vara trygg i sig själv och lita på att man kan ta hand om sitt barn.

Jag skäms aldrig, jag kan sjunga sånger på bussen bland folk för Tindra, jag kan absolut prata med henne redan från att hon var bebis bland folk utan att skämmas, kommer aldrig försöka dölja gravidmagen, är otroligt stolt och lycklig över att vara mamma!

Ett föräldraskap sitter inte i en ålder utan i själen!

Älskar denna bilden Gabbe tog på oss igår, jag är osminkad och bara njuter av att ha Tindra i min famn! Tror ingen förstår hur mycket jag älskar denna människa!

 

Alla som tror att jag går miste om saker tror så galet fel! Jag får mer tid av mitt liv med mitt barn! Finns ingen jag vill byta liv med! Är så tacksam för det jag har och skulle inte byta bort min Tindra mot något i världen! 

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Alma

    Åhh jag känner igen mig så mycket! Bara att mina känslor börjar komma nu, som 22-åring. Jag har gjort det där, ”ungdomstiden” med festande och allt vad det innebär. Men jag är trött på det nu och vill ha min egna familj nuu!<3

  2. Maria

    Jättefint skrivet,
    Jag tror att om man mår väl i livet har man förutsättningarna att orka vara en bra mamma. Tänk att dagligen känna stress över att inte klara ekonomin tex nog kan det påverka en familj negativt precis som allt annat och eventuellt i sin tur måendet hos mamman som ska orka finnas för sina barn på alla sätt. Så jag tror i de fallen kan ekonomin spela in på föräldrarollen ang mående eller att man måste ha dubbla jobb för o kunna betala räkningar osv osv

  3. Jenny

    Finns ju otroligt många fördelar med att få barn tidigt. Dels är ju kroppen gjord för det så återhämtningen blir ju oftast lättare. Dessutom orkar man ju mer som ung och får förhoppningsvis leva ett långt liv med sina barn ❤️ Jag blev mamma när jag var 31, skulle gärna varit lite yngre men livet ville annorlunda. Hade dock inte alls varit mogen för det vid 18-års ålder men det är ju så himla individuellt. Har skaffat barn på egen hand med hjälp av en donator och älskar tiden jag har med min dotter ❤️ Tack för en bra blogg och stort grattis till graviditeten ?

    1. Alma

      Åhh jag känner igen mig så mycket! Bara att mina känslor börjar komma nu, som 22-åring. Jag har gjort det där, ”ungdomstiden” med festande och allt vad det innebär. Men jag är trött på det nu och vill ha min egna familj nuu!<3

  4. Sara

    Håller så med dig! Jag blev gravid när jag var 20 år och många frågade om jag inte oroade mig för att missa saker. Men nej, var inte det minsta orolig och jag ångrar inte en sekund att jag skaffade barn tidigt!

stats