Tiingelinn – Linn Andersson

20 tips vid gravid illamående

Hej finisar!

Hoppas allt är jättebra med er!

Som ni vet har jag haft en hemsk graviditet med extremt illamående! Varit inlagd på sjukhuset osv osv. Gått ner i vikt vilket inte är jättebra amen bebisen mår fint så det är det viktigaste! Nu har jag ÄNTLIGEN börjat må bättre i vecka 14. Otroligt skönt måste jag säga. Jag tänkte här med tipsa er om de absolut bästa sakerna enligt mig att kunna få i sig trots att man mår illa och inte vill äta eller dricka något alls!1.Hallon! Så gott! Det har jag kunnat ligga och mumsa i mig ett efter ett.2.Piggelin! Även andra glassar men främst Piggelin och isglass som twister! MUUUMS! Kan äta 10 om dagen! 3.Hårda karameller! Hårda karameller att suga på! Detta är livet! Har alltid med mig i jackfickan. Har på sängbordet osv. Är sjukt svårt att få tag i men jag beställde min burk här. 
4. Nötter! Salta och goda och väldigt mycket nyttiga fetter som är bra att få i sig som näring. Funkar för mig till och från.5. Fryst frukt! Mina favoriter är hallon, mango och persika! 6. Smoothie! Gjort massor av smoothies också något som jag druckit när det varit som värst. 

7. kräm! helst aprikos eller hallon smak! 

8. Äppeljuice! Brukar i vanliga fall föredra typ tropikana och sådana med fruktkött men som gravid med illamående föredrar jag koncentrat. 

9 .Festis! Alla festisar är bra perfekt att sippra i sig!

10. Min craving! Multivitamin juice ( 2 liter för 12 kr) billigt och bra! Sååå Såå gott!

11. Persikor mums!

12. Risifrutti! Varit lite till och från för mig men funkat ibland. 

13. All typ av bubbelvatten! Melon citron, grantäpple, päron, allt! Väntar ivrigt på vår soda stream! Kommer vara drömmen! 

14. Salta kex! Perfekt att ha på sängbordet. 

15. Frukt socker! När man är svimfärdig för man tex inte ätit på flera timmar/ dagar, kräkts mycket osv är det jättebra! Hjälpt mig mot att svimma mindre. 

16. Morotsstavar! Funkat jättebra!

16. Juice med ingefära! 

17. Mariekex! En räddare i nöden! En av de bästa sakerna!

18. Hårt bröd med avokado! 

19. chips! Helst bara saltade. 

20. Lite matigare! Potatisbullar med lingonsylt!

 

Hoppas du som lider av hemskt gravid illamående blev lite hjälpt av mina tips! Våga söka vård och ta dropp! Det som hjälpt mig mest är verkligen droppet på sjukhuset.

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Malin Karlsson

    Alltså tack tack tack! Hittade detta inlägg nu när jag googlade runt som en tok efter saker jag kan tänka mig att äta. Är gravid i v7, snart 8, och mår så galet illa hela dagarna. Hoppas innerligt att det kommer bli bättre även för mig senare i graviditeten. Men tills dess var här flera saker som jag inte tänkt på! Blir att skicka sambon till mataffärn på momangen! ?
    Tack o kram! ??

  2. Isabell

    Har hyperemesis även denna graviditet! Dock så mår jag mycket bättre nu i v12 vilket är sååå skönt. I förra graviditeten försvann det i v28-30. Fortfarande inte sugen på tillagad mat så dina tips va superbra då det är omöjligt att försöka komma på något att äta! Perfekt då jag ska handla imorgon, kommer definitivt köpa hem en del av de där! ❤️

    1. Linn Andersson

      Åh vad kul att höra att du fick användning av tipsen! Jag själv sökte och googlade efter en sånhär lista men hittade inte! Hoppas du får må lite bättre snart! Kram <3

  3. L

    Är i v 10 o mår pyton, ska definitivt testa några av dessa tips! Har tappat räkningen för hur många gånger ja kräkts idag ?

  4. Mammatill4

    Precis samma som för mig med mina tjejer?. Tur att det är bättre för dig. Med mina åkte jag in och ut för dropp ända till de föddes?

stats