Tiingelinn – Linn Andersson

Gravid vecka 14

Hej finisar!

Hoppas allt är bra med er!

Tänkte börja uppdatera er med en gravid vecka för vecka här på bloggen! Vi börjar med vecka 14. ( Vissa ser det som vecka 15 då det är 14 fulla gravidveckor men påbörjat vecka 15) men jag kommer utgå hela graviditeten från fullgångna veckor.

Mående: 

Denna vecka har jag mått riktigt bra i! Har bara kräkts en dag! Sedan har jag haft lite näsblod också vilket är jobbigt!

Mitt järnvärde är tyvärr lågt så måste äta järntabletter vilket gör att jag blir sååå hård i magen så gör svinont att bajsa rent utsagt. En graviditet är inte så glamorös som den ser ut jämt..

Blir otroligt lätt svimfördig när jag står upp för långa stunder och får alltid sitta ner när jag duschar för att inte svimma!

Cravings : 

Har just nu sådana cravings på baconchips! Måste dessutom vara varma så värmer de i micron, muuums!

Även multivitaminjucie! Den billigaste som finns i 2 liters för 13 kr.

Is! Vi har köpt en ismaskin och det godaste jag vet är när Gabbe gör ” drinkar ” till mig. Det är oftast någon god juice eller festis utpressad i glas med massor av is! SÅÅÅ SÅÅÅ gott!

Humör :

Har varit på ganska så bra humör hela veckan. Däremot drömmer jag massor av konstiga drömmar hela tiden!

Aptit : 

Äter riktig mat nu och får i mig! Däremot äter jag otroligt liiite i taget. Men dricker desto mer! Kissnödig hela tiden och vaknar på natten varje natt för att kissa.

Magkänslan:

Magkänslan tror att det är en pojke i magen! Mår så annorlunda mot när jag bar Tindra i magen.

Bebisens utveckling:

Fostret är ca 8 cm långt nu! Som en citron! I denna vecka börjar fostret kunna uppfatta ljud!  Så himla häftigt! Lilla lilla människa, vi längtar!

 

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Emelie

    Hemofer, järntabletter som finns på apoteket som är jättebra och man blir inte alls hård i magen ? haft dom båda mina graviditeter och mitt blodvärde har alltid legat bra när jag ätit dom ?

  2. Jessica

    Hade samma problem med järntabletterna under min graviditet. Jag testade Blutsaft istället och magen mådde mycket bättre efter det ? ett tips!

  3. Maria

    Hej Linn, jag har hoppats att jag ska vara gravid sedan i november nu men varje gång jag har alla symptom får jag helt plötsligt mensvärk och därmed mens. Jag är så ledsen och har tappat hoppet helt snart. Denna gången trodde/tror vi verkligen att något fastnat men nu har jag fått mensvärk och är rent ut sagt livrädd för att få mens. Är så trött på den här skiten… om du har någon pepp får du gärna ge den 🙁

  4. Julia Andersson

    Är kiwi varje dag, gärna två stycken! Det gör underverk för magen! Hjälper magen att hålla igång & sätter fart på den mest tröga magen ❤️❤️ du är så vacker!!!

  5. Mathilda

    Tipsar om laktulos till magen! Var också tvungen att ta järntillskott under min graviditet men laktulos hjälpte! Ta med pressad citron så blir det inte lika sötslisk äckligt ?

stats