Tiingelinn – Linn Andersson

Ställa krav i en relation!

Hej finisar!

Jag la upp denna bilden på Instagram där jag skrev om hur otippat det var att vi två blev ett par! Vi kommer från helt olika världar kan man säga.

I texten nämnde jag att jag tycker det är så himla otroligt fint att Gabbe som rökt massor i flera års tid kunde sluta röka på en dag för min skull! Jag känner mig verkligen speciell! Han själv säger det med att ingen har någonsin fått han att sluta trots att många försökt. Sedan när han träffade mig så bara pang slutade han!

Vi har som en dragkraft till varandra. Trots våra olikheter så är vi verkligen varandras perfect match i livet! Är så svårt att förklara!

 

Men till det jag tänkte skriva om! Fick lite agg mot mig av några personer som skrev ” Låt han röka om han vill” och liknande. Att jag var manipulativ och ville ändra på Gabbe.

 

För det första så måste jag säga att rökning är inte en del av Gabbe, det är inte en personlighet eller en hobby eller något sådant. Det är som att säga att dricka röd saft varje dag är en personlighet.Dessutom är rökning inte på något sätt bra. Det finns liksom inga hälsofördelar med det. Finns ingen verkligen ingen nackdel med att sluta röka. Man sparar dessutom pengar!

För det andra, får man inte ha lite krav? Klart man ska ställa krav? Eller?

 

Alla har väl olika krav i en relation ?

Det är väl en del av att vara i ett förhållande.

Ett vanlig trav är väl tex att man inte får vara med någon annan? Kan man inte kräva det när man blir tillsammans med något att man vill ha en stängd relation? Det är ju alltid upp till båda parter i paret att bestämma om det är värt det.

 

Jag skulle aldrig någonsin vilja ha en öppen relation ( Inte Gabbe heller dock) men om någon av oss hade velat ha det så har man ju ett val att inleda en relation eller skita i det. Samma sätt tvärt om. Hade Gabbe tex krävt en öppen relation så hade jag valt att inte inleda något alls då det inte är vad jag vill ha i mitt liv.

 

Så är det väl med allt! Att säga att man inte kan ändra på sig eller göra uppoffringar i en relation är så ologiskt för mig. Jag och Gabbe gör uppoffringar varje dag för varandra. Bara en sådan sak som att jag kollar på en film som han väljer, eller att han tittar på Mello med mig är ju en mini uppoffring.

Generellt tycker jag verkligen kvinnor ska ställa mer krav på sina män! Tex är du kvinna och inte älskar att laga mat och tvätta, säg det, kräv att ni delar upp det! Eller är du man och inte alls har intresse för att grilla och klippa gräs så turas om! Klart man ska ställa krav i en relation!

 

Alla har olika saker som är viktiga för än. För mig var tex ett krav jag hade att jag inte vill leva med en rökare. För att förklara mig i detta som jag absolut inte behöver egentligen för vi alla har rätt till att ställa vilka krav vi vill sedan r det upp till partnern att välja att uppoffra sig eller att inte inleda relationen, men till mina anledningar så är det så enkelt som att jag vill inte ha rök lukt i mitt hem, Jag vill inte utsättas för passivrökning som är en hälsofara, jag vill inte utsätta min dotter för passiv rökning eller rökstank och när jag älskar någon vill jag skydda den från allt farligt i världen och rökning är en hälsofara.

Krav jag tex har i en relation är: 

Man får bara vara med varandra ( Alltså inte vara otrogen)
Man hjälps åt med städning i hemmet.
Att man är trevlig och följer med och träffar min familj.
Ingen alkohol framför barnen.
Barnkär

 

Skulle inte kunna leva med en parter som inte uppfyllde dessa krav. Det är saker som är självklarhet för mig. Däremot tar jag tex alltid tvätten och i en annan relation kanske det är viktigt att dela 50% 50% . Eller att man betalar rakt häften var, det är inte heller en viktig del för mig, jag kan lägga ut lite mer ibland och Gabbe en annan gång, jämnar ju alltid ut sig, pengar är inte viktigt för mig.

 

Både jag och Gabbe har blivit bättre personer med varandra. Man liksom ta varandras bra saker och tar bort lite av sina dåliga sidor!

 

Jag trots det är viktigt att vara tydlig och sätta krav innan man inleder en relation. Man har ju alltid ett val, godkänna varandras krav eller inte inleda, så enkelt! Kan man inte göra uppoffringar för en annan människa är man nog ganska så egoistisk och inte redo för en relation. Så tänker i alla fall jag.

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Amelie

    När jag väntade vårt första barn krävde jag det också, så länge det bara påverkade mej var det mer ok men med tanke på tex ökad risk för plötslig spädbarnsdöd så var det självklart att sluta röka innan barnet föddes. Som kvinna fick man ju offra en hel del andra saker under graviditet och amningstiden så att sluta röka som enda sak att ge upp är väl inget att gnälla över ?

  2. m

    Min man slutade också röka när vi blev tillsammans för 5 år sedan. Jag har astma och hade han tyckt rökningen varit viktigare hade han förmodligen inte blivit tillsammans med mig, i sin tur friat och gift sig med mig :P. Alla offrar saker i relationer och kompromissar 😛

  3. Linn Andersson

    Nemen asså detta är det sjukaste jag läst på länge? Herrgud! Så ska man vara anonym på bloggen med! Och vilken sjuk människa som påstår något sådant på Facebook. Finner inte ord! Kram ha en bra dag och snälla bli lite källkritisk

  4. Josefin

    Av ren nyfikhenhet vill du inte göra ett liknande inlägg fast tvärt om vad du offrat för honom, vad har han flr krav osv 🙂

    1. Linn Andersson

      OJOJOJ! Jag gör nog mycket mer för honom faktiskt! Så provocerade att folk verkar tro annorlunda. Är ju så himla självklara grejor egentligen, blir ma ihop med en mamma så måste man ju rätta sig efter barnet. Det vill säga inget supande framför barnet osv. Och jämställdhet i ett förhållande osv. Kan knappt se mina krav som ” krav” .

      Tro man blir kärsen när man får barn med. Man tar inte vad som helst liksom.

      KRAM

    2. Eva

      Självklart har man rätt till att ställa krav på varandra i en relation- de handlar ju om att ge och ta. Tycker du har sunda ”krav. Och som du har skrivit så många gånger förut så får man tycka olika- i stället för att vissa av dina följare ”halshugger” dig så är de ju ingen som tvingas följa dig- har .man inget snällt att säga så är de bättre att vara tyst. Eller helt enkelt avslöja dig. Tycker du är en fin tjej och en u derbar mamma till lilla Tindra. Kramis ❤

  5. Elin

    Hej.
    Att offra sig är inget problem så länge man inte ser det som ett problem.
    Ni ser det säkert inte ens som en uppoffring att se en film som den andra vill se eller mellon. Utan mer som en sak man gör för varandra vilket jag tycker är underbart. Ser det inte som en uppoffring utan snarare ett beteende som visar respekt i ett förhållande

  6. Camilla Eriksson

    Ville bara kommentera det där med rökningen. Du gjorde ju klart din inställning till rökning och Gabbe gjorde sitt val. Hade han själv inte velat sluta, så hade du inte kunnat tvinga honom ?

  7. frida

    Jag vill inte heller vara tillsammans med någon som röker.
    Sambon kan snusa enstaka gång – men då nikotinfritt och inte hemma. Han vet att jag inte gillar det.

    Tycker man inte kan ha vilka krav som helst samt lite ge och ta 🙂

  8. Maria

    Ingen idé o lägga tid på kommentarer eller värderingar som inte går hand i hand för vad man själv tror på, åsikter o tyckanden av olika slag finns alltid, man kan bara välja hur man förhåller sig till det, olika tyckanden, det är ju inte mer än så egentligen. Men vist är endel tyckanden himla tråkiga när det ställs mot en personligen. Men man ska aldrig leva efter nått man inte själv tror på utan följa sitt eget hjärta

    1. Linn Andersson

      Jätteklok kommentar!

      Tycker liksom att stör man sig på oss, eller mig eller något sådant så behöver man ju inte läsa min blogg/ Instagram. Bättre att bara hålla sig borta från allt som inte passar än själv ju! Så onödigt att kommentera negativt hos andra.

      Kram

  9. Josefin

    Håller med om rökningen, avskyr det! Min man snusade när vi träffades & jag ville gärna att han skulle sluta men jag ville att han skulle göra det för att han ville. Det var ju ändå inget som direkt påverkade mig eller vårt barn. I oktober förra året (efter 5 år tillsammans, en 1åring & bebis nummer två på väg haha) sa han att han kunde försöka sluta när vi var iväg på semester. Sen oktober har han inte snusat mer & har snart varit snusfri i fyra månader 😀 är så glad att han tog beslutet själv & att det inte var så svårt att sluta som han hade trott. Hade det gällt rökning så hade vi inte varit tillsammans idag så är glad att det ”bara” var snus.

  10. Jenny

    Du har så rätt. Och du är så klok, Självklart har man rätt att ställa krav, speciellt när det gäller tobak och alkohol och barn.

stats