Tiingelinn – Linn Andersson

Stans bästa semla!

Hej finisar!

Idag så kom min mormor och morfar förbi på förmiddagen! Se lekte med Tindra och morfar satte upp en nattlampa i Tindras rum! Tindra har blivit så mörkrädd så vi har haft en tillfällig nattlampa men nu har hon en blomma på väggen! Perfekt!

Jag åkte även iväg till 4 st Caféer här i Örebro och hämtade upp semlor! Detta är inget samarbete utan bara en kul grej jag vill tipsa om!

Arla har en tävling där man kan gå in och rösta på sitt favorit Café i sin stad! Rösta HÄR! Man kan även tävla om presentkort till sig själv hos Bagaren och kocken genom att tagga en bild på Instagram med #stansbästasemla ! Så kul grej! Bara en bild med sin favorit semla!

 

Vi testade dessa fik i Örebro:

Stadsträdgårdens Café & Restaurang

Reiduns Café

Svea Stortorget

Konditori Västerport

 

Det var jag, min mormor, morfar och Tindra som var jury hos oss! Jag åkte runt och hämtade upp alla semlor på de olika fiken och så smakade vi alla samtidigt hemma för att verkligen göra en rättvis bedömning, hehe! Går all in för sånt här!

 

Vinnaren blev Stadsträdgården för mig! Jag tyckte deras bröd var absolut godast! Så himla saftigt om hembakat verkligen! Muums! Hade man fikat där så hade de absolut finast och mysigas miljö i ett stort växthus, så fint där! Solklar vinnare för mig!

På andra plats kom konditori Västerport! Saftig semla, godaste mandelmassan i som var väldigt söt och ” tunn” typ. Lagom med grädde. Minus där var väl att det inte ligger i stan riktigt utan på Väster i Örebro och inte lika mysig miljö att fika på. Tumme upp för special semlor här med!

Denna kom på första plats hos mormor och morfar!

På tredje plats kom Sveas! Deras semla kändes ganska så Basic. God finns inget att klaga på alls men Basic. dock ska det poängteras att jag bara testat klassiska semlor för att göra en rättvis bedömning! Men hos Svea hade de massor av olika smaker på semlor! Så hade lätt gått dit för att testa deras pistasch semla eller kanske vaniljsemlan!

Sist kom för mig Reiduns Café . Åh det var verkligen inget fel på deras semlor, alla var super goda. Men det var pga att jag tyckte brödet var lite torrt där. Däremot hade de en väldigt speciell mandelmassa som smakade lite som karamelliserade/ brända mandlar! Kul!

 

Har ju 2 andra favorit fik i Örebro med som är Vasa och Bullvivan men dessa var inte med i tävlingen tror jag. Hur som helst! Super kul grej!

Tindra hälsar att alla var lika goda! Hon åt massor! Gud! Säkert en hel semla själv totalt! Mumsigt tyckte hon!

 

Puss och kram på er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats