Tiingelinn – Linn Andersson

Tankar kring corona igen

Hej finisar!

 

Hoppas allt är bra med er!

Gud detta corona virus skapar kaos i hela Sverige, eller ja snarare hela världen. Måste erkänna att det är väldigt läskigt. Det är så himla nytt och ingen har någon kunskap alls. Folk skrämmer upp varandra samtidigt som folk förmildrar.

Det som känns läskigt nu att det inte finns statistik på antal smittade längre. De testar inte längre för corona så statistiken kommer inte förändras, obehagligt tycker jag.

 

Folks bunkrande är med obehagligt Dessutom lär största smittostället vara butiker för de är ju de alla besöker för att bunkra. Där alla människor är.

 

Blir själv lite irriterad dock på de som inte tar detta på alvar. Ganska egoistiskt enligt mig. Att bara tänka ” blir jag sjuk är det som en förkylning” . Man måste någonstans tänka på sina medmänniskor det kan vara livshotande för.

 

Jag är väldigt orolig just för jag är gravid med ett litet spädbarn i magen. Det finns knappt statistik på hur bebisar/gravida påverkas. I vanliga fall vid virus, influensa osv är gravida en riskgrupp. Jag har faktiskt börjat bli ganska orolig för detta. Vill verkligen inte bli smittad!

 

Sedan gör det mig arg att människor börjar köpa på sig livsviktiga livsmedel och sedan säljer snordyrt. Så som mjölkersättning tex. Barn som inte ammas har det som sin enda föda, riktigt sjukt, och sedan sälja för orimliga priser till mammor som lever på mammapeng, nej fy, gör mig arg.

 

I sådana situationer måste vi hjälpas åt, hålla ihop, hjälpa gamla att handla, köpa det vi behöver och inte mer, så det finns till alla. Inte vara så egoistiska helt enkelt.

Jag behöver verkligen fixa mina naglar. Det brukar jag göra på en salong mitt i ett köpcenter. Vågar man gå dit nu? Känns faktiskt inte alls bra. Vill inte utsätta mig och bebisen för några risker.

 

Hur tänker ni kring allt?

Puss och kram på er !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. L

    Tycker det är en enorm hysteri. Kan människor andas och chilla ner lite med bunkrandet?!

    Du skriver att man måste tänka på sina medmänniskor… lite nyfiken, tänker du så inför alla sjukdomar… tänker kräksjuka tex. osv?

    1. Linn Andersson

      Men ja självklart!

      Blir galen på folk som lämnar barn på förskolan för tidigt! Minst 48 timmar frisk vid kräksjuka! Tar väldigt seriöst på sådant. tycker det är rent av respektlöst att inte ta sjukdomar och smitta på alvar.

      Kram

  2. Frida

    Jag är också orolig och försöker vara försiktig eftersom man inte riktigt vet hur det går för barnet. Men ett lästips som kan lugna lite: https://asabea.baaam.se
    (Hennes konto är för övrigt väldigt bra om man vill följa kvinnokroppen och graviditeter).

  3. Johanna

    Måste hålla med, det är läskigt! Man blir så trött på folk som säger att det är som vilket virus som helst, det är det inte..
    Va fin din dress va och du passa jätte bra i den färgen, snyggt ?

  4. Jennifer

    Förstår din oro. Jag är inte i en riskgrupp så känner mig inte orolig ifall jag blir sjuk, däremot får jag några symptom kommer jag stanna hemma för att inte smitta andra som kan vara i riskgrupp.
    Sen en sak, och menar absolut inte detta som en pekpinne. Men under långa naglar och i de små sprickorna man får i nagellack som knappt syns samlas det väldigt mycket bakterier, det är därför vårdpersonal alltid måste ha kortklippta naglar och ingen nagellack för det är en stor risk för infektionsspridning. Nu vet jag inte hur pass ett virus funkar gentemot en bakterie, men om du ändå är tveksam på att gå sitta i en galleria så pass länge kanske det är värt att stå över för tillfället? Jag har själv haft påbyggda naglar och vet hur mycket man saknar dem. Som sagt, menar absolut inte som en pekpinne, bara en funderare om du ändå inte riktigt vet om du vill ta risken att gå och göra dem i dessa tider.
    För övrigt hade jag med varit intresserad av en video där du visar hur du skär frukten som någon skrivit i inlägget ovan, dina fruktfat ser så extremt goda ut!

stats