Tiingelinn – Linn Andersson

Palettblad

Hej finisar!

I fredags när vi var hos Gabriels mamma, sambo och lillebror på middag så fick jag skott av hans mamma på en blomma jag är så himla kär i! Palettblad heter den. Såg hennes blommor i fönstret och sa att de va fina och då gick hon och klippte av små skott till mig som jag har här hemma nu.

De ska sitta i vatten 14 dagar och sedan planteras över i kruka. Ett himla kul pyssel för en tjej som älskar blommor. Min största dröm i livet är ju fortfarande att bli florist. En dag ska jag tusan bli det. Efter min mammaledighet med lillasyster ska jag ska in och börja plugga. ( Så om typ 2 år, hehe)

 

Hur magiska är de inte i färgen? Nu gäller det att få till detta. Lyckas jag kanske jag kan börja odla flera olika små skott.

Någon av er som brukar ta skott? Min mamma har kvar en blomma sedan min gammelmormor som gick bort för flera år sedan som hon tar nya skott på. Så fint ändå att gammelmormor blomma får leva vidare.

Vet att även min farmor hade en magisk pelargon som var laxfärgad som blev gigantisk! Den levde också vidare i flera år efter hennes mamma som gick bort när jag var ett litet barn.

Är fint men sorgligt men ändå väldigt vackert att blommorna kan leva vidare efter någon man hålt kär och förlorat.

Heja på mig nu! Tror ni hag får en stor magisk planta om några månader? Jag hoppas på det i alla fall. 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelica Johansson

    Hej Linn! Vi odlade massor av palettblad förra sommaren och jag delar gärna med mig av tips och bilder om du är intresserad. Bara att maila.//Hälsar en mamma med vuxna barn.

  2. Sandra

    Åh, jag samlar på palettblad, har ca 70 stycken olika? är du intresserad skulle jag gärna skicka några skott till till längre fram när det är varmare ute. Kommer ha många rosa??

      1. sofia

        du märker när de behöver vattnas, de börjar sloka/hänga när de är törstiga. på sommaren/våren så är de törstigare ofta om de står i sol. varannan till var tredje dag ungefär. palettbladey på bilden heter china rose förresten, väldigt lätthanterliga

  3. Anonym

    Kan du inte bli florist nu eller iallafall keep up med dina blommor på Instagram o bloggen så jag kan se mer? Är så taggad på alla framtida bilder på dina blommor hahaha?

  4. Johanna

    Du kommer bli en så bra & duktig florist! Du har ju sån känsla & är kreativ. Tänk hur ung du är & då redan har två små barn när du börjar pkugga. Heja dig! Ge aldrig upp den drömmen ??

stats