Tiingelinn – Linn Andersson

Barnmorskan vecka 24 – Graviditet och Corona

Hej finisar!

Igår morse var jag iväg till min barnmorska för ett besök! Tiden går så himla fort ju!
Vi mätte magen, ligger som alltid lite under kurvan men 2 cm större än med Tindra i samma vecka. Fick se min kurva med henne och då låg jag under medelkurvan hela graviditeten men Sita veckan ( hon föddes i vecka 37) så spårade kurvan iväg och gick upp över medel, haha.

Sedan fick jag lyssna på lillasysters hjärta som låg på ca 150! Var första gången jag fick höra henens hjärta så var himla mysigt. Enligt skrönor så är det en flicka om det ligger på 150, haha. Så för oss har alla kinesiska kalendrar, tester osv stämt med könet. Kan ju vara en slump dock.

Vi pratade även om tankar inför förlossningen, min önskan om att föda vaginalt och annars ha planerat snitt och inget akut igen, det vore inte så himla kul faktiskt. Kändes jättebra.

Fick gå in genom familjecentralen för att slippa gå in genom entrén. Pga corona. De har gjort om så folk som är förkylda får vara på en avspärrad avdelning, har egen ingång och personalen som jobbar med dessa patienter har värsta skyddsutrustningen på sig såg jag.

Fick även lämna lite blodprover. Hoppas, hoppas, hoppas mitt järnvärde gått upp nu!

Måste skriva att ängens vårdcentral i Örebro är fantastik. Min barnmorska är jag med så himla, himla nöjd med. Dock har jag Tindra på BVC på en annan och den bvc sköterskan är underbar så är väldigt sugen på att ha mvc med min barnmorska på ängen och bvc på Tindras, vi får se helt enkelt.

Fick även information om corona av min barnmorska. Man ska bara bara bara läsa på 1177 och folkhälsomyndigheten sa hon. Inte lyssna eller läsa på Facebook osv. I detta inlägg finns en bild som satt uppe på vårdcentralen. Detta gäller då i Örebro tillsvidare.

 

Känns jättebra att man än så länge får ha med sig sin partner på både förlossning och bb så länge han/hon är fisk. Pustar ut lite. Vet att det finns andra regler i tex Västerås. Läs på!

 

Ett tips från mig är att följa din förlossning på instagram. Örebro har i alla fall en egen. Känns så himla himla bra. Min bb tid med Tindra var fantastik. hade otroligt fint stöd, hjälp osv av personal på bb där vi låg. Hoppas på samma tur denna gången.

Bh hittar ni här
Trosor hittar ni här 

Detta lugnade ner mig!

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Jen

    Vad heter din barnmorska på ängen? Jag har också gått till min barnmorska där på ängen. Är så nöjd! 🙂

  2. Josephine

    Hoppas att du får föda vaginalt denna gång! Födde själv vaginalt i november efter akut snitt pågrund av säte i januari -18! Lycka till med allt!

  3. Ulrika

    Så härligt med besök hos barnmorskan och barnmorskorna på ängen är verkligen fantastiska. När jag var gravid med min dotter som är född 2018 så längtade jag alltid att få gå till barnmorskan på besök ?

stats