Tiingelinn – Linn Andersson

Mammaledig och krav på en bonus-pappa.

Hej finisar!

Hela denna veckan har jag varit hemma med Tindra igen. Har valt att hålla henne hemma då jag ändå har ” ett sådant jobb”. Det påverkar ju självklart mycket. Är van att arbeta ostört 10-16 men det har gått jättebra och jag har verkligen njutit av tiden med henne. Vi har grejat väldigt mycket. Tindra älskar att hjälpa till med maten, ska jag skruva en möbel ( obs jag är otroligt dålig på sånt) så vill hon hjälpa till och så vidare.

Har passat på att arbeta när Gabbe kommit hem och då har de 2 lekt ihop. Så himla fina tillsammans. Vi håller på att försöka förklara att Tindra har sin pappa och bebisens pappa kommer vara Gabriel. Det har hon lite svårt att förstå, hon tror liksom att hennes pappa ska vara bebisens pappa med, men det kommer väl.

Känns viktigt för oss att lillasyster inte kommer kalla Gabbe för ” Gabbe” eller ” Gabriel” . Tindra kommer ju alltid göra det för hon har ju sin pappa. Gabriel är ju en extra person i hennes liv liksom men en pappa har hon redan. Men vi tänker att det kommer väl när bebisen kommer.

Är väldigt väldigt glad över att Tindra och Gabbe tycker så bra om varandra. Det är inga problem för mig att åka iväg och lämna Tindra med Gabbe. De tycker om varandra och är verkligen trygga ihop. Tindra säger liksom ” Älskar dig Gabbe” när hon ska sova, vill tt han läser godnatt saga, och är det något hon inte får av mig går hon till honom, haha! Men vi säger alltid samma saker så ingen ska bli ” den onda” försöker hålla lite på regler.

Får många frågor faktiskt om hur det var att dejta med barn, hur man vågar släppa in någon och så vidare.

För mig har alltid Tindra gått först. När jag och Gabbe träffades så var jag väldigt hård med vissa saker. Man blir nog väldigt kräsen som mamma och det ska man! Vill ju inte låta vem som helst komma in i Tindras liv. Allt måste funka. Hade ju som ni vet 0 tolerans på rökning. Ville inte att Tindra skulle utsättas för passiv rökning eller ens ha rökiga kläder i vårt hem, sedan allt som hör till med barn, en snäll person som klickar med henne.

Skulle aldrig kunna leva med en person som var stel med Tindra. Förstår att man är det i början men för mig måste man bli en del av vårat liv och inte en del av mitt liv. Tindra ingår. Men det har aldrig varit problem, Gabbe och Tindra bondade direkt. Gabbe är otroligt fin hem henne, han hjälper till med allt, byta blöja, göra välling, läsa saga, leka, busa, ja han hjälper till med allt! Köper saker till henne osv. Blir helt varm i hjärtat när de gör saker ihop. Gabbe kan tillexempel fråga om Tindra vill följa med honom och handla, så åker de själva och handlar. Hon är alltid jättenöjd när hon kommer hem och berättar att hon fått en banan, eller en glass eller vad det nu är, haha. ( Dock inte nu, nu har vi valt att bara en av oss vuxna åker, känns onödigt att dra in hela familjen i dessa tider på affären).

Sedan har jag det största ansvaret såklart. Vi bestämmer vissa saker tillsammans men endel grejor bestämmer jag själv gällande henne. Sedan betalar jag förskoleavgiften själv, köper hennes kläder osv. Det är ju ett intresse hos mig med men när lillasyster kommer så kommer Gabbe såklart få betala 50%. .

 

Här kommer lite bilder från veckan. 

Bus och lek med duplo! Favorit just nu här hemma. 

Gullunge nöjd med sitt nya hus från Gabbe!

Ska hjälpa till med ALLT här hemma. 

Myser ihop framför TV:n innan nattning. 

De finaste jag vet är dessa 2! 

Igår kväll avnjöt jag detta fruktfat, asså mums!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Sara

    Barnomsorgsavgiften beräknas på hushållets gemensamma inkomster, så har Gabbe inkomst så höjs avgiften än om bara du har inkomst. Har man inte angett detta så kommer det en räkning året efter deklarationen som en mindre rolig överraskning. Detta hände oss, hade ingen aning. Vi hade ju samboavtal och allt för att vara självständiga, men det hjälpte inte ang barnomsorgsavgiften tyvärr…

stats