Tiingelinn – Linn Andersson

Min rädsla för corona viruset.

Hej finisar!
 
Bläddra förbi om ni tycker det är jobbigt att läsa om corona. Jag vill ändå dela med mig av hur jag känner då jag delar med mig av vått och torrt här på bloggen. Är otroligt glad och positivt och vill sprida massor med tips på roliga hemma-aktiviteter, pyssel osv men måste även dela med mig av hur jag känner.
 
Jag tar detta på störta alvar. Tindra går inte på förskolan alls. Eftersom jag har det jobbet jag har så går det att läsa så hon är hemma och det tycker jag är värt. Vi är otroligt noga med hygien, handsprit har jag alltid med till lekparken osv. Vi tvättar händerna så fort vi kommer in någonstans. Bara av att tycka in portkoden/ på hissen gör ju att man kommer i kontakt med ytor. Tindra är superduktig, så fort vi kommer in säger hon ” nu ska vi tvätta händerna” och använder sin sjungande tvål! Gulle!
 
Vi har slutat handla i butik, beställer mat online, och hämtmat via Wolt. Mina järntabletter tog även slut så har beställt på apotea. Det enda jag gör är att hämta ut paket på ombud men försöker få allt med hemleverans både när jag beställer själv och till mina samarbeten.
 
Jag känner att man ska lyssna på vad stadsministern, kungen och alla andra personer går ut med. Som att inte resa mellan städer i påsk, inte träffas i stora folkmassor osv. Sen så ska man nog inte döma andra för hårt. Vissa har livsviktiga jobb och måste lämna barn på förskolan så menar inte att dessa är sämre än mig som håller Tindra hemma, kanske snarare tvärt om till alla undersköterskor, läkare, sjuksköterskor, ambulanspersonal osv. De är mer de onödiga grejorna man inte måste som jag tycker att om man kan så är det ju bra att lyssna på vad regeringen osv säger. MEN vi ska inte döma varandra för hårt utan hålla ihop.
  Jag är rädd, jag tycker situationen är hemsk och det känns riktigt tråkigt att bli så pass isolerad. Känner mig nästan dum när jag säger nej till att träffa folk. Tex när vänner frågar om vi ska med till öppna förskolan och jag säger nej. Men känns helt galet fel att gå dit när jag liksom inte behöver om jag samtidigt håller Tindra hemma. Dock träffar vi ju människor, men de människor vi träffar är personer jag vet tar detta på alvar. Vi håller inte på att kramas och sådant heller.   Super hemsk situation vi är I just nu, låt den vända!   Här kommer lite positiva bilder från igår!
Supergod mat som piggade upp mig i solen på balkongen!
Min älskade tokfia! Älskar ihjäl mig!   Puss och kram
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. carina

    Bor Tindra hos dig på heltid nu,du behöver inte svara om du inte tycker det angår mig. Jag tycker bara hon verkar vara hos dig mer ofta,inget illa menat<3

  2. M

    Klokt att hålla Tindra hemma. Se till att din pojkvän tar ut ledighet minst 2 veckor innan beräknad födsel. Om du fått ett barn runt vecka 37 är risken/chansen stor att det blir liknande denna gång. Därför bör pojkvännen vara hemma från vecka 35 för att göra det man kan för att undvika smitta. I dessa tider får inte partern följa med på förlossningen om hen har symptom på snuva,hosta eller feber. Det är en oerhört speciell tid. Gör det ni kan och se till att ha en plan b. Vem följer med om partnern inte får? Bra att fundera på. Det är en tuff tanke att ev behöva föda utan sin partner men det gäller alla födande i detta läge.

  3. Maria

    Jag måste åka till och från mitt jobb kommunalt varje dag. är riskgrupp med allvarligt astma men har tyvärr inget val då mitt jobb som receptionist inte går att lösa hemifrån. är rädd varje dag men vägrar jag åka till jobbet arbetsvägrar jag och får därmed sparken. hade just nu gjort allt för att få sitta hemifrån och jobba.

    1. Maria

      Undrar också om inte du är orolig inför en eventuellt förlossning och eftervård utan gabriel? Vi försöker med vårt första barn och jag känner mig orolig och ledsen för att blir jag gravid nu (vilket jag verkligen vill) kommer jag vara så otroligt ledsen över att få föda själv och eftervård själv. Kommer bara vilja åka hem. Lider av panikångest där min man är mitt enda stöd som fungerar. Min kollega fick barn häromdagen, hennes sambo kom in i slutet precis innan födseln och fick sen gå direkt och de sågs sen hemma efter två dygn …

  4. Mona

    Linn, jag tycker det är klokt att de som kan stannar hemma och därmed minskar riskerna för de som verkligen måste tex lämna på förskolan pga att de har viktiga jobb.
    Om alla gör vad man kan så blir det enklare för alla.
    Jag är frisk, ensamstående och just nu arbetslös så jag har hjälpt några grannar och vänner som är äldre eller blivit sjuka att fixa grejer åt dom.
    Var på en stor Coop igår och handlade och där var nästan tomt på folk.
    Fortsätt som du gör och inte minst med att sprida glädje ?????

stats