Tiingelinn – Linn Andersson

Tindra förstör sitt hår

Hej finisar!

Hoppas allt är bra med er och att ni fått en bra start på helgen!

Nu behöver jag era tips! Det är så att Tindra har ett jättestort tix som innebär att hon snurrar håret runt fingret när hon tex ska sova, titta på Tv osv. Hon tar liksom ett finger och sitter och snurrar. Det är så hon somnar tillexempel.

Men till problemet! Nu har hon börjar tappa hår! Stora tussar som lossar. Ligger sådana små bollar som på bilden ovan på kudden varje morgon, ofta flerastycken.

Har även märkt att hennes hår börjar bli så tunt. Vi har provat med allt typ. Bytt till mjuka tofsar, slutat med tofsar men det enda som faktiskt hjälper är när hon har håret uppsatt för då kan hon inte hålla på och rulla liksom. Men vill inte ha tofsar när hon sover.

Någon med erfarenhet eller tips kring detta?

Puss och kram på er!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elsa

    När jag själv var liten höll jag på och ”knorrade”, inte i mitt eget hår men i min mammas. Hon började använda min brors clownperuk när vi skulle sova och jag vörjade helt sonika hålla på med enbart den istället och gjorde det i flera år. Den vart otroligt ihoptrasslad och ful men en trogen följeslagare som vilket gosedjur som helst. Kan vara ett tips. Peruk som snutte låter kanske konstigt men det funkade bra för mig!

  2. IDA

    Så ser min kudde också ut ibland fick för ett tag sen klippa av 15 cm av mitt hår. För min son snurrar mitt hår på natten när han sover (kommer in till vår säng varje natt) ibland vaknar jag och är så om i hårbotten så kan knappt kan kamma mig ?

  3. Josefine

    Relaterar såå mycket!! När jag va liten drog jag av hårstrån på mig själv och mamma o pappa märkte att jag blev tunnhårig så dom köpte en docka till mig – japp jag fortsatte på den istället så den blev halvt flintis haha, men jag fick behålla mitt går istället.. Konstigt tips kanske men funkade tydligen för mig då!

  4. Hanna Dirhammae

    Min dotter satt och snurrade mitt hår som liten och vi gav henne ett gosedjur med ”hår”. Nu ligger hon och snurrar gosedjurets hår istället. Kanske kan hjälpa!

  5. jennie

    om det går göra flätor kanske små funkar så sliter inte det lika mkt på håret som toffsar då toffsaran bara sitter längst ner. så kan hon inte snurra på håret 🙂

  6. Mamma till 4

    Mitt yngsta barn av 4 snurrade av sig håret så det blev kalt inpå skinnet på huvudet. Hälften sätt kvar ungefär. Vi fick hjälp på BUP och mitt barn började byta ut sitt tid mot att snurra band istället. Såna som tex är knytband i mjukisbyxor eller hoodisar.

  7. Emelie

    Hej! Gjorde exakt likadant som liten och gör det fortfarande och jag fyller 22 i år! Haha.. snurrar mitt hår så det blir knutar, pappa fick alltid klippa av håret där jag trasslat in mig. Ibland fick han upp det. Jag fick dock inte såna tussar som tindra. Håller på än idag men inte så ofta och har lärt mig att få upp de jag snurrar. Mormor försökte jämt få mig och sluta, hon gav mig en trasa som hon försökte få mig att pilla på istället. Funkade sådär hehe. Kram!

  8. Vanja - tvåbarnsmor, bonusmor och gravid

    Saga tappade otroligt mycket hår mellan åldern 1,5år till strax efter två år. Drog hon i håret lossade stora tussar! Fick rekommenderat att ge henne extra Zink ifall hon hade brist på det. Men fick även höra av några att det är rätt vanligt att barn tappar mycket hår i den åldern pga att de tappar ”babyhåret” och ska få tjockare, starkare hår. Om det stämmer vet jag inte, men jag upplever att hennes hår nu blivit tjockare än innan hon började tappa håret.. ?

  9. Emmi

    Jobbar som frisör och använder endast produkter från Kerastase! Ett stort tips är ett bra schampoo och balsam! En ny serie har precis kommit för de personer som har just håravfall! Genesis heter den och kan verkligen tipsa om detta schampo!? Eller för att stärka håret så det lättare vill växa sig starkare extentioniste. Pröva under längre period.

  10. Julia

    Min dotter gjorde så i 5 års åldern, så förstår din känsla.
    Jag försökte att prata med henne och sedan inte göra en stor grej utav det, utan försöka avleda henne till något annat när hon satt och ”snurrade” , sedan hade hon jämt flätor, framförallt när hon sov, men förstår att det blir knepigt med tanke på Tindras ålder då man gärna drar ut hårbanden 🙂
    Men prova dig fram kanske med att få henne att pilla på något annat när hon börjar? Här funkade det med att ge henne en filt med fransar vid kanten för då började hon snurra på dom istället:)

  11. Zandra

    Gör inbakade flätor eller vanliga flätor på henne när hon sover! Det är det skonsamaste för allas hår faktiskt!?

  12. Lena

    Tar gärna emot tips eftersom min son gör så med MITT hår. Har försökt byta till gosedjur, filt osv, men så fort han är trött och mitt hår är där ska han pilla, och gosedjur, filt etc bryr han sig inte det minsta om oavsett…

  13. Johanna

    Har samma problem och gör de fortfarande (är 19år och gjort de sen jag va 1-2år) jag har turen att inte tappa hår men hoppas de löser sig för er 🙂

  14. Klara

    Min lillasyster gjorde så när hon var liten och hon slet även av knutarna som blev mamma försökte med nästan allt men det som hjälpte var attt klippa henne kort men då var det många som frågade henne om hon var en kille så hon fick färga det rosa (hon var sex år gammal då) för att känna sig fin, tror också att hon ett tag hade ett armband med löshår knutet runt som hon kunde pilla på istället

  15. My

    Detta är så sjukt.. jag gjorde precis så som liten, finns massor av bilder på mig när jag var helt kal uppe på huvudet.. rullade även in min napp i håret och ryckte loss massor

  16. Michelle

    När jag var liten fick jag använda nätmössor, men det var inne då också. Min favorit var rosa med glitter.. Kanske ett alternativ hemma för att hon ska kunna ha utsläppt och tofsar till vardagsaktiviteter utanför hemmet? Ellar ta tillbaka modet helt, såhär 20 år senare 😉

  17. Mia

    Men åh jag var precis likadan när jag var liten. Så har tyvärr inget tips men verkar vara ganska vanligt

  18. Malin

    Haha jag har samma problem med min äldsta flicka som snart blir 8. Hon sitter gärna och s.k tvinnar sitt hår som vi brukar säga här hemma, dock tappat hon inte men man ser på håret att det är mer slitet vilket är synd då hon redan är korthårig. Och väääldigt lockig. Jag hade kanske också hoppats på tips att få väck den ovanan. ????
    Hoppa att det löser sig för dig ???

  19. Frida

    Jag gjorde exakt likadant när jag var liten men gjorde det typ JÄMT och inte bara för att somna tex.. jag la oftast mina tussar på ställen som mamma inte kunde hitta dom på(trodde jag)? hon gjorde inget åt saken utan jag sluta bara med det tillslut.
    Jag har ett väldigt tjockt hår och hade även som barn, faktiskt sitter jag än och pillar i mitt hår men jag drar inte bort det ?

  20. Jw

    Fläta hennes hår. Vet en vars dotter gjorde så med nappen och drog i 1års tid, de rakafe hennes hår. Hon slutade sem helt plötsligt.

  21. Jw

    Fläta hennes hår. Vet en vars dotter gjorde så med nappen och drog i 1års tid, de rakafe hennes hår. Hon slutade sem helt plötsligt.?‍♀️

  22. Mammatill4

    Jag var precis så som treåring. Så har det varit nr jag varit stressad eller inte mått bra. Vi omställningar etc. Det har blivit bättre i perioder men kan ibland hålla på än idag. Idag jobbar jag själv inom barnpsykologin och vet att detta förekommer. Du kan kanske fläta håret så att vanan försvinner. Du kan testa och se.

  23. Tvåbarnsmamma

    Smörj in kokosolja (kokos matolja) varannan dag. Ha det över hela natten och tvätta håret nästa morgon.. Kommer se stor skillnad efter en månad ungefär. Håret kommer bli tjock, glanisng, och lång.

  24. Linn

    Skulle också säga flätor till natten, gör inte lika ont att sova på och man kanske kan locka med att hon får fina lockar när hon vaknar om hon har de hela natten!?

  25. Angeline

    Sitt ner i lugn och ro och berätta för din dotter att det inte är bra att snurra sitt hår så, visa tussarna. Förklara att de blir inget hår kvar om hon gör så. Utan att skuldbelägga henne. De dagar då hon låter bli att snurra, beröm henne. Prata inte om det när hon kan höra, kan få henne att fortsätta istället.

  26. Jessica

    Tänker mig typ att kanske en mössa kan hjälpa eller pannband? eller någon snutte med snören? Inte lätt när dom fastnat i något mysigt.

  27. Christine

    Hej känner igen
    Min dotter gjorde likadant.
    Provade med ”nattmössa” när hon skulle sova och nu drar/snurrar hon inte alls lika mycket.

  28. Ida

    Försök hitta något annat hon kan pilla med när hon ska sova, kanske en stressboll? Eller kanske om du köper något billigt löshår hon kan snurra med. (Har ingen erfarenhet av detta själv men det var detta jag kom att tänka på som tips)

  29. Fanny

    Kan du fläta franska flätor? Alltså inbakade. Dem kan man ha på natten utan att det sliter lika mycket som att sova med tofs. Och om håret är inflätat kan hon inte snurra det runt fingrarna 🙂 även dagstid

stats