Tiingelinn – Linn Andersson

Från en blyg tjej på landet till en offentlig person

Hej finisar!

 

Tänkte skriva ett litet personligt inlägg om mig här! Många av er är faktiskt nya och har inte följt mig sedan min resa som influenser startade. 

Jag var som barn en väldigt, väldigt blyg liten tjej, jag är uppvuxen på landet i en liten håla som heter Frövi där man absolut inte får sticka ut. Alla ska ha sin plats annars skvallras det i hela ” byn”. . Jag tog aldrig uppmärksamhet, var tyst, blyg och en liten pluggis. Däremot har jag alltid gått min egen väg!

Var inte poppis på högstadiet alls, hade 2 bästisar i min klass som heter Amanda och Elin och båda 2 är mina vänner idag.

Jag började blogga redan när jag var 12 år och bloggade mest för att jag älskade att ta bilder och för att bli bra på att stava. På gymnasiet började jag estet, sjunga har alltid varit min störta passion i livet. Älskar det än idag! Tanken var att jag ville bli musiklärare eller helst av allt artist.

När jag gick i 3:an blev jag gravid med min dåvarande pojkvän sedan flera år tillbaka. Planerat gravid. Jag har alltid velat ha barn tidigt, det vet alla som känner mig, tror ingen blev speciellt chockad av mina närmsta.

I samband med detta började det trilla in massor med läsare på bloggen! Sedan en dag kontaktade TV3 mig och frågade om jag ville medverka i deras serie ”Unga mammor”

Jag tackade nej 3 gånger! TV var inte min grej, min dröm var att bli mamma, och artist, jag gillade att blogga men TV kändes inte som min grej. Men sedan tillslut så tackade vi ja! Hade verkligen en anledning till det! Jag ville visa världen att en ung mamma inte måste vara som den ” typiska bilden” man har av en ung mamma.

Jag ville visa att vi planerat graviditeten, att jag gått ut skolan med höga betyg, att vi hade en bostad, jobb osv, allt var liksom klart och genomtänkt.

 

Jag förstod nog inte själv vad unga mammor skulle innebära! Det förändrade verkligen mit liv! Jag gick verkligen från en anonym liten blyg tjej på landet till en offentlig person!

Inspelningsdagarna var långa och jobbiga! Jag var höggravid med mitt första barn och var 19 år. Jag hade aldrig gjort TV, aldrig varit gravid, allt var så nytt! I början hade vi en tjej som filmade och det var tyvärr katastrof. Vi filmade från 9 på morgonen till 11 på kvällen! jag var som sagt höggravid! Grät flera gånger, det var katastrof!

Min babyshower blev helt förstörd! Fick göra omtagning 10 gånger när jag gick upp för garage uppfarten till mina föräldrars hus. När jag kom in ropade min syster ” AAAJ” Linn, hjälp! Jag börjar springa upp för trappan och tjejen skriker ” Bryt, vi måste göra om” Jag minns hur arg jag blev och sa ” Jag skiter i ditt filmade”, min syster behöver hjälp, sprang upp och där stod mina vänner och ropade supriece” Så himla fint!  Blev trots allt överraskad men sedan fick vi ju ta om hela den scenen igen…

Vi bytte tjej som filmade sen, då bev allt så bra. Den nya tjejen kom jag så nära, det blev verkligen som en vän för mig. Vi var jämngamla med och träffades och umgicks varje dag. Hon var helt fantastik! Utan henne vet jag inte vad jag hade gjort.

Programmet var också väldigt riggat mot vad man tror, vi planerade 2 veckor framåt var vi skulle filma, och filmade 5 dagar i veckan ca 10-16. Ofta kvällar med 2 dagar i veckan så Tindras pappa skulle vara med i avsnitt och han studerade dagtid. Vi bodde i Frövi, jag hade varken bil eller körkort heller och produktionen ville hela tiden att vi skulle filma saker i Örebro! SÅ fick åka in till Örebro nästan varje dag som höggravid.

Såhär kunde en vecka se ut: 

Måndag: . Besök butik i Örebro, prata om amning, plus före och efter synk ( Titta gärna på rosa plagg och säg att de är fina)  Kvällen ” Gör iordning fruktat, prata om rädsla kring att du ska göra kejsarsnitt, plus före och efter synk.
Tisdag: Låssas gör ett blogginlägg, prata om hur många läsare du har, plus före och efter synk.
Onsdag Träffa tjejkompisar, prata om amning, plus fler och efter synk….

Osv osv.. oftast var det måndag till fredag men ibland om vi faktiskt hade bokat något kul en helg filmade vi då med, och tjejen som filmade fick bara rätta sig efter det.

 

Vissa saker var väldigt styrda, de ville gärna få med hur besatt jag var av rosa, jag skulle gärna låssas blogga trots att jag bara bloggade när Tindra sov, det var mycket som var styrt. Minns att jag och Tindras pappa fick åka och titta på en lägenhet vi inte ens var intresserade av för det ” skulle se bra ut i programmet” för vi hade pratat tidigare i säsongen om att vi ville flytta.

Tanken var att vi skulle filma under förlossningen då jag hade planerat kejsarsnitt men eftersom vattnet gick av sig själv och det blev akut snitt blev det inte så. Däremot blev tjejen som filmade oss beordrad att åka upp direkt till förlossningen och filma. De sa även åt henne att hon skulle stanna tills jag bröt ihop, men vi var ju vänner så hon berättade ju det för mig. Vi filmade lite men sedan ville jag bara vara ifred. Vet att hon grät för hon ville hem, och jag grät för jag ville få vara ifred med min 5 timmar gamla bebis efter en hel natt utan sömn.

En annan grej som var sjukt jobbigt var att det kom 2 tjejer från Stockholm med sina barn för att träffa mig! Jag hade inte direkt mycket vänner, jag var en tjej från landet och när jag blev gravid försvann ännu fler bara pooff! Jag var så himla glad. Sedan mellan inspelningen så gick tjejerna in på toan tillsammans, de hade på sina myggor ( mikrofoner) och tjejen som filmade oss hörde hur de snackade skit om mig… 

De sa till och med att de bara gjorde detta för att synas i TV. Mitt hjärta gick i tusen bitar och produktionen var så förstående och valde att inte sända avsnittet.

 

Och på tal om det, jag har fått otroligt mycket av unga mammor och är verkligen tacksam att jag fått medverka där flera säsonger! Har tagit upp mycket jobbiga saker men vill verkligen ge hela bilden!

Vi fick göra mycket roliga saker tack vare unga mammor, som att gå på tårt-provning tillexempel. Ibland kunde de bekosta småsaker som de ville att vi skulle göra osv.

Hade jättegärna medverkat igen nu! Har vuxit så som person, skulle våga stå på mig mer och tror det hade varit så mycket roligare nu! Kanske dock inte är ung längre! 22 år! Men många i programmet är ju äldre så..

Lärde känna många fina människor via programmet! Tex tjejerna som filmade oss. En av dem kom jag jättenära, dock har vi typ ingen kontakt idag. Vi bor ju på olika städar och så är hon nära vän med en tjej som verkligen förstörde mitt liv under en period vilket krånglade till det när hon berättade saker till henne som jag berättade osv. Men superfin tjej som nu själv blivit mamma, blev så himla rörd, är säker på att hon är en fantastik mamma!

Sedan lärde jag känna andra deltagare från programmet som kom att betyda mycket för mig men har tyvärr inte så mycket kontakt med någon längre.

Har ju även fått detta yrke mycket tack vare unga mammor! Det är något jag verkligen inte kunde förstå! Att bli influenser var inget jag hade drömt om eller ens tänkt på att man kunde bli, det bara kom till mig.

Var nog det jag ville komma med i detta inlägget som blev jättelångt. Jag hade verkligen 0 erfarenhet av influenser karriären, visste knappt att det var ett yrke, har 0 utbildning inom detta, helt plötsligt så var jag bara en offentlig person.

 

Jag hade inte en aning om att folk helt plötsligt skulle tycka det var okej att säga saker om mig, folk som inte kände mig skulle skriva saker om mig som visades på TV. Klipp som klippts ner och ihop frö 2-3 timmars inspelning till 2-3 min på skärmen, med de orden som produktionen tyckte var bra. Jag var ganska blyg, liten och hade inte så mycket kött på benen.

 

Men under åren så har jag vuxit otroligt mycket som människa, fått mer skinn på näsan, lärt mig hantera skit bättre, blivit mognare och lärt mig så himla mycket! Har ju kommit in i det här med att vara mamma också! 

Therese skrev en text om mig på sin instagram igår att när hon tittade på programmet så fick man en bild av en osäker, lite dum tjej som var besatt av rosa och likes och att hon aldrig trodde att jag idag skulle vara en av hennes närmsta vänner. Att hon idag ser mig som en ambitiös driven 22 åring som driver eget företag, är smart och mogen! Blev så himla rörd!

 

Är faktiskt flera av er följare som följt mig länge med som skrivit att ni tycker jag vuxit som person, är mycket mer öppen, bjuder på mig själv och verkar lyckligare och mer trygg i mig själv och självsäker! Blir glad att ni känner så och är jättekul att läsa verkligen!

 

Känner verkligen det själv nu med, är en 22 åring som ska bli 2 barns mamma, jag vet vad jag vill, har göra ambitioner och siktar högt. Har dessutom blivit rätt bra på mitt jobb som jag är helt outbildad inom och är rätt stolt att jag startat eget inom detta! 

 

Puss och kram på er!

 

 

En helt ny gravid bild på mig tagen av Maria Lager! 

Tycker denna utstrålar power, älskar bilden! En självsäker snart 2 barnsmamma!

 

Puuuuuss!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. louisechf.se - recept, matbilder och vardagslyx

    Tycker du är helt fantastisk!!! Du gör det så bra och verkar vara finaste mamman. Första gången jag träffade dig fick jag direkt intryck av att du var en väldigt ödmjuk och omtänksam person 🙂 Och det tycker jag att du verkligen visar varje dag i dina sociala medier och när jag träffar dig! Har inte sett dig på tv, så vet inte hur du var förut eller kan jämföra på något vis. Du ska vara stolt över dig själv och din fina familj! Kram

stats