Tiingelinn – Linn Andersson

Om 3 veckor får jag veta hur jag ska föda !

Hej finisar!

Ligger här och tänker massor inför förlossningen!

Gud vad tankarna går. Att vara höggravid under en pandemi är inte direkt någon dröm. Man blir extra orolig. Finns ju en rädsla för att Gabriel ska bli förkyld / sjuk på riktigt när jag ska föda och att han då inte får vara med på förlossningen. Håller faktiskt på att fundera på vem jag ska ta med mig om så är fallet, alltid bra med en plan B men vore ju rent ut sagt hemskt om han inte får vara med när vårt barn födds.

 

Hur som helst, som jag skrivit om tidigare och pratat om i en av mina gravidvideos så har jag en hjärtformad livmoder viket innebär massor av extra risker, stöter risk för missfall fram till vecka 20, större risk att föda små barn, större risk att föda förtidigt , större risk att förlossningen går fort, osv osv. Gå in på videon om ni vill veta mer.

Men hur som helst är en av ” riskfaktorerna som är väldigt vanlig att barnet lägger sig i säte ( med rumpan neråt istället för huvudet). Det gjorde ju Tindra men då visste man inte om mitt ” fel”. Med Tindra blev det ju akut kejsarsnitt.

För att försöka undvika detta så kommer jag om 3 veckor få göra ett besök på specialistmödravården ( ensam pga corona, snyft) för att med ultrajud se hur barnet ligger. Det är typ 50% chans att hon ligger i säte och 50% att hon ligger rätt. Ligger hon i säte så kommer vi boka in kejsarsnitt och jag kommer då få ett snitt bokat tidigt. Detta pga att Tindra kom naturligt ( alltså av naturlig vattenavgång och värkar även om det slutade i snitt) vecka 37+3 OCH att det dessutom är vanligare att barnen kommer lite tidigt med min livmoders form. Med tidigt menas i vecka 37 någon gång.

Sedan vet man ju aldrig, jag menar bebisen kanske vill ut 36+6 och ja, då blir det väl i sådana fall akut snitt igen, men vi ska försöka undvika det. Man gör ju inte ett planerat snitt före vecka 37 eftersom barnet hest ska stanna så länge som möjligt i magen och bli större, särskilt när risken för extra små bebisar finns.

 

Längtar MASSOR till detta ultraljud för man är ju bra nyfiken om det blir vaginalt eller kejsarsnitt för mig

 

Här nedan kommer magiska bilder Maria Lager tagit på mig och magen! En duktig gravidfotograf i Örebro!

    

Puss och kram på er !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats