Tiingelinn – Linn Andersson

Slemproppen och förvärkar

Hej finisar!

Vilken dag säger jag bara!

Tindra åkte till sin pappa runt lunch och Gabbe har jobbat sent så jag har varit själv hemma hela dagen. Jag har städat, tvättat och gjort sånt ” kul” hela dagen. Har haft så mycket förvärkar så det är helt sjukt! Haft sjuka sammandragningar som gjort så ont. Har haft mensvärk känsla och tryck neråt massor. När jag lagt mig och vilat en stund har det slutat men så fort jag börjar städa igen kommer de tillbaka. Blir galen! Kan verkligen inte böja mig ner. Omöjligt att städa Tindras rum när man ska ner på golvet och plocka alla leksaker.

Slemproppen eller i alla fall en del av den har med släppt!

Imorgon ska jag ju till specialistmödravården för en kontroll  hur bebisen ligger. Om hon ligger i säte eller om hon ligger med huvudet neråt. Är så så nervös. Men tror ni man kan fråga dem om de kan kolla tappen? Skulle verkligen vilja veta om jag börjat öppna mig.

 

När jag väntade Tindra hade jag aldrig foglossning, inte en ensa sammandragning eller värk innan vattnet gick. Vattnet gick och efter någon timme kom värkarna.

Är i vecka 35+1 idag. 35+2 imorgon. Känns hemskt om jag ska gå och ha såhär ont i 5 veckor till. Eller värsta fall 7! Tindra kom ju 37+3 så hoppas verkligen på samma med denna bebis! Inte för tidigt men inte för sent.

Kan man fråga imorgon om de kan kolla mig?  Någon mer erfarenheter dela med er!

 

Här kommer magiska bilder tagna av Madeleine Viberg!

 

 

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Elin

    Åh detta verkar vara så vanligt med andra barnet. Har haft likadant sen vecka 34.. förvärkar nästintill varje dag. Vissa gånger så länge och ändå regelbundet att jag varit nära att ringa förlossningen. Nästan alla jag pratat med har sagt samma sak när de väntar sitt andra/tredje osv, att förvärkarna blir tydligare och värre om man fött barn innan och att det inte alls behöver vara tecken på att förlossningen är nära (som jag hoppades på?). Jag är nu i vecka 39 och jag hoppas du slipper gå lika länge som mig med detta utan att bebis kanske tittar ut snart☺️?

  2. Linda

    Självklart ska du fråga om dom kan se om du öppnat dig imån.
    Sen så om du ringer rehab på din vårdcentral så kan du få låna gratis & obestämd framtid en gripklo. underlättar såå mycket även efter när man ska plocka upp saker ifrån golvet eller lyfta ner något ifrån en hylla.?
    Tycker du ska ringa rehab snarast,kan kanske vara problematiskt att få tid hos dom.

  3. Cilla

    Du borde ha påverkan om slemproppen går å du har sådana värkar… dessutom är ju Tindra född tidigare än beräknat…

  4. Michaela

    Min slempropp började komma 3 dagar innan bebis var ute. Men det kan ju både gå snabbare och ta längre tid än så.
    Hoppas det går bra hos bm.

  5. Maria piteä

    Min slempropp gick i v 35.0 kl 1630 å 1810 är hon född.

    Dock kan ja informera om att de kan ta allt från några timmar till 4-5 veckor innan barnet kommer

  6. Anna Rosén

    Jag hade typ förvärkar i 3-4 månader plus foglossning från v14 med barn nr2. Hur jobbigt som helst ?. Men fråga det ska man alltid göra ❤️

  7. Sofie

    När slemproppen lossnar så är de ju ett tecken på att de börjar hända saker ungefär inom en vecka borde förlossning vara på g de sa min bm.

  8. Josefine

    Jag tror inte att dom vill röra tappen när det är så tidigt då det kan trigga. Jag tror garanterat att du börjat öppna dig. Som omföderska kan man vara öppen flera centimeter länge. Oroa dig inte, vila och satsa på att hon kommer om två veckor, så är hon mer mogen då ❤

  9. Ylva

    Något som kom som en chock för mig med barn nr 2 var eftervärkar( värkar när barnet är ute). Ingen hade nämnt de och jag kände ingenting efter första barnet. Så plågsamma. Hoppas du slipper de och lycka till.

  10. Aleksandra

    Klart ska du fråga. De gör ju det om du ber dem. Ställ alla frågor så att du känner lugnare. Jag hade förvärkar i e vecka men var dock längre gången än du är nu, och min slempropp släppte i samband med det. Lycka till! Det kommer gå jättebra.

  11. Viveca

    Hej!

    Åtminstone här i Finland, så kan de ta ett prov där de ser om vattnet har börjat gå, där de sväper lite med en sticka. Provet visar genast resultat om vattnet gått eller inte. Finns även ett prov, även sväp med sticka, som visar sannolikheten om att förlossningen går igång inom en vecka. Dessa gjordes på mig med vår andra dotter, då det fanns risk att hon skulle födas för tidigt i vecka 35. Vår första dotter föddes i vecka 36. Nå, hon kom sedan i 38+0. ?

    Lycka till! Allt går säkert helt bra! ?

  12. Melinda

    Klart du ska ta upp det och då kollar dom säkert hur det ser ut önskar dig all lycka till finaste du❤❤ kram

  13. eldina

    när min slempropp gick så födde jag efter 2 dagar så det behöver inte betyda att du kmr gå över tiden snarare att du föder tidigare❤️

  14. Mona

    Klart du ska fråga Linn! Alltid bättre att fråga en gång för mycket än en får lite.
    Säg precis det du känner så kollar de säkert så du blir lugnad. Lycka till imorgon och när det är dags för lillan att komma ut, på vilket sätt det nu blir.
    Kram

  15. Mona

    Klart du ska fråga Linn! Alltid bättre att fråga en gång för mycket än en får lite.
    Säg precis det du känner så kollar de säkert så du blir lugnad. Lycka till imorgon och när det är dags för lillan att komma ut, på vilket sätt det nu blir.
    Kram ??

stats