Tiingelinn – Linn Andersson

Jag ska föda barn vaginalt

Hej finisar!

Idag hade jag det efterlängtade besöket jag längtat efter hela graviditeten typ! Hade tid 13:30 på specialistmödravården för att se hur bebisen låg! Tänka sig att hon låg med huvudet neråt! Så denhär gången blir det med allra största sannolikt en vaginal förlossning om inget annat sker.

Hon har fixerat sig det är därför det trycker så otroligt mycket neråt. Nu längtar jag bara efter att hon ska komma även om jag bara är i vecka 35 än så länge.

Blev så himla glad över beskedet. Men är så nervös! Allt är ju helt nytt för mig nu! Hoppas verkligen hon vill titta ut lite tidigare. Min största rädsla är att föda ut ett stort barn ur snippis. Gud är taggad och rädd på samma gång!

Imorgon ska jag till min vanliga BM och prata vidare där om förlossning osv. Det känns otroligt skönt att det är redan imorgon. Ska ta modet till mig och fråga om hon kan kolla tappen då med. Men känns lite jobbigt att fråga om någon kan titta in i snippis på eget initiativ. Gör vanliga barnmorskor sånt?

Hur som helst sjukt spännande och jag känner mig så redo för att föda barn vaginalt för första gången!

 

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Moa

    Fråga på! Dem finns ju där för att bla. Svara på alla frågor man har ?? tror dock dem väntar tills man kommit in i v.36 då kroppen kan tolka det som hinnsvepning? min dotter kom efter 20min krystvärkar, ska tydligen vara lättare att föda större bebisar då tyngden hjälper till? min dotter vägde 4340g när hon tittade ut, enligt tillväxt ultj. Jag gjorde veckan innan skulle hon väger en bit över 5000g om jag gick 1 till? jag gick 1v3d efter ultj ? lycka till! Du fixar det hur liten/stor hon än är??

  2. Jennifer

    Jag födde vaginalt. Bästa upplevelsen!
    Är gravid i v. 21 nu.
    Min son vägde 3610g o var 52cm lång. 3500 är lagom vikt för dem flesta bebisarna.

  3. N

    Jag är 159 cm lång och väger 50 kilo, en liten tjej med andra ord. Har fött två barn vaginalt som
    Vägde nästan 4 kilo styck, gick kanonbra ?

  4. Maria

    Har fött tre barn vaginalt och har bara ett tips att komma med; fokusera på din egen andning och slappna av i käkar, axlar och höfter under öppningsskedet. Öva före så du vet hur du ska göra och låt din sambo påminna dig sedan. Det hjälpte mig verkligen massor! Lycka till!

  5. Jenny

    Födde en liten gosse 2986gr 50cm för 10månader sedan❤ Men min förlossning gick för fort då han var så ”liten” Hela han kom på första krystvärken så jag fick en klass 4 sprickning? Så inte bara positivt att föda små barn som man tror. Detta var första barnet? Hade han vart lite större hade det nog tagit lite längre tid? Lyssna på kroppen och var inte rädd att ringa efter sköterskorna för minsta lilla så ska det gå super❤

  6. Nathalie

    Åh vad härligt för dig ? vill också testa att föda vaginalt nästa gång. Men är rädd för ruptur på livmodern. Är de ngt du tänker på? Eller har din BM pratat om det ngt? STOR KRAM ❤️

  7. Sara

    Storleken på barnet spelar ingen roll. Min värsta och smärtsammaste förlossning (även den enda gången jag spruckit) har varit när jag födde den som var minst vid födseln. Det var tredje förlossningen av fyra, och som sagt, hon är den som varit minst vid födseln av alla fyra..

  8. Amanda

    Jag var livrädd för att krysta och smärtan som kom, så jag fick bäckenbotten bedövning. 2 st sprutor i snippan (kändes ej) och allting domnade bort så kände inte när huvudet kom ur eller något ??? Så be om en sån om du är rädd just för huvudets passage!!
    Min son vägde 3.7 kg och var 52 cm med ett huvudingång på 37 cm ? sprack ett litet ytligt sår, fick ett stygn! Var inga konstigheter gick kanon ❤️

  9. Ena Krunesic

    Har fött båda mina flickor vaginalt och jag tycker seriöst att det har varit dom två bästa stunderna i mitt liv. Det är så sjukt häftigt och det brukar gå bättre än man tror. Jag hade väldigt snabba och trygga och bra förlossningar. Du kommer förstå vad jag menar sen för det kommer gå jätte bra för dig med! Min bm kollade min tapp när jag bad henne och hon gjorde även hinnesvepning! Lycka till ?

  10. Josefin

    Min BM kollade mig en gång i veckan från & med 37+0 om jag hade börjat öppna mig och om tappen var påverkad 🙂 dock gjorde hon det pga förlossningsrädsla då det gick så fort med sonen & jag var rädd att inte hinna in till förlossningen. Men det skadar aldrig att fråga 🙂

  11. Fanny

    Åh vad roligt! Jag tror nog du kommer få en liten tjej, men du behöver iaf inte vara rädd för att det ska vara jobbigt med stort barn, jag har fått två som varit kring 4kg och båda förlossningarna var jättebra och har inte spruckit något och typ känt mig gelt normal ett par timmar efter de kommit ut ? andra barnet kom seriöst ut på typ 3 krystningar för att jag visste hur man skulle göra när det var andra gången! Mitt tips till dig är att föda i en ställning där du är mer upprätt (typ på knäna eller förlossningspall). Allt kommer gå superbra och jag är glad för din skull att du får som du önskat ❤ Lycka till när det är dags! Tror nog du föder i juni åtminstone

  12. Amanda

    Att föda ett stort barn ska tydligen vara enklare då de hjälper till mer ? min bm ville inte kolla tappen fören jag hade gått över tiden, men frågan är ju fri. När jag hade tidiga förvärkar med andra barnet så fick jag gå till specialistmödravården och då kollade dem tappen fast med UL.

  13. Nathalie

    Har fött tre barn, första vägde 3,6 kg och var ändå 2 veckor tidig, andra vägde nästan 4,8 kg och tredje vägde nästan 4,6 kg. Trots stort barn nu sista gången så var det den bästa förlossningen utav alla tre och dessutom har jag haft sådan tur att bara få en liten slitning efter alla tre barn ? kändes som det blev tredje gången gillt då de två tidigare förlossningarna varit sjukt jobbiga.

  14. Hanna

    Självklart ska du fråga 🙂 Alla barnmorskor ska kunna utföra sådana undersökningar. Min BM gjorde min hinnsvepning bla 🙂 Våga fråga så får du ett lugn i dig och lycka till ❤️

  15. Emelie

    Det kommer gå jättebra, är så häftigt att föda barn vaginalt. Jag födde mig andra barn för 2 veckor sedan och skulle kunna föda igen efter en sån bra förlossning

  16. Ellinor

    Det har mina BM aldrig gjort men det var väl för att det inte behövdes. Däremot har de tittat efter förlossningen. De flesta (alla?) BM på MVC har jobbat på förlossningen innan, så det klart att du ska fråga! Lycka till ?❤

  17. Emma

    Så roligt att de förhoppningsvis blir vaginalt! De är så mäktigt efter allt kämpande Kroppen är med om att få sin bebis på bröstet!
    Vår dotter (barn nr 2 i ordningen) vägde straxt över 4,6 kg och det gick hur bra som helst så oroa dig inte över storleken, du & din kropp fixar de! Hejja!!! ?

  18. Jennifer

    Har hört att de endå ska vara lättare att föda en ”normal” stor bebis eller något större vaginalt än en bebis som är mindre. Tyckte först att de lät jätte konstigt men med tanke på hur lätt min förlossning var ändå så kanske de är så. Min lilla var 52 cm & vägde 3900 g. Lycka till när de är dags. ?

    1. Linn Andersson

      Åh vad konstigt men skönt isf så slipper man oroa sig för stort barn! Tusen tusen tack! Kram

  19. Sandra

    Frågan är ju fri. Du kan inte mer än få ett nej… Att kolla tappen pga mkt för verkar kan vara en Andledningen till att de faktiskt kollar. Spännande. Med vaginal.
    Jag har själv fött 3 barn alla vaginalt. Min mini är nu 8 mån.

  20. J

    Du behöver inte vara rädd för att föda ett stort barn 🙂 är huvudomfång och axlar som spelar in 🙂 jag har fött två barn på över 4 kg vaginalt, var inga problem 🙂 och min bm ville inte kolla tappen men fråga du, kanske har tur att din kollar!

    1. Linn Andersson

      Åh är det jag är rädd för stort huvud alltså! Men ska försöka slappna av och njuta av att allt ska få ske på nattlig väg. Kram

  21. Nina

    Ja vanliga barnmorskor gör sånt. På efterkontroll kollar dom om man kan knipa osv.. Dock kan du börja öppna dig flera veckor innan förlossningen

  22. Therese

    Min bm kollade aldrig hur öppen jag vad eller så. Men hört att vissa gör det. Lycka till imorgon gummis. Spännande att hon redan är fixerad. Allt kommer gå superbra ??

stats