Tiingelinn – Linn Andersson

Värkar som lurade oss 35+5

Hej finisar!

Inatt vaknade jag av kraftiga smärtsamma värkar runt 3 tiden som INTE gav med sig. Jag börja klocka dem och de va bara 2-4 min intervaller.

Kämpade på i 1 timme sedan tog jag alvedon. Alvedon hjälpte ingeting. Ringde in till förlossningen en timme senare vid 5 och sa att jag hade haft dessa smärtsamma värkar och så regelbundna.

Ringde mamma, hon kom och hämtade Tindra och jag och Gabbe åkte in. Gabbe fick vända vid dörren pga Corona smittrisken.

Väl inne så fick jag ligga med ctg över en timme. Hade kraftiga och smärtsamma sammandragningar och bebisens hjärta låg bra! Va en så gullig tant som var barnmorska! Alltså älskade henne!

Sedan fick iaf barnmorskan känna och jag var inte öppen 4 cm som man måste för att läggas in. Kan ta någon dag till eller flera veckor till det vet man inte. Men hade verkligen riktiga värkar så va konstigt att jag inte var öppen mer! Va riktiga förlossningsvärkar verkligen, man såg ju på mitt ctg.

Nu har jag iaf fått morfintabletter mot smärtan och så fort jag kom hem somnade jag. Har sovit några timmar nu och tänkte äta något för är så hungrig.

Tindra är kvar hos mamma eftersom jag har ont och så! Gud! Någon mer erfarenhet? Är ju inte i 37+0 än så va på sätt och vis bra. Men hade ställt in en bb väska och babyskydd i bilen. Trodde verkligen jag skulle bli 2 barns mamma idag.

Berätta gärna om ni varit med om liknande.

Puss och kram!

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Gitta

    Hade samma med mitt andra barn, smärtsamma värkar i två veckor innan förlossningen startade, fick ta sömntablett och morfin varje kväll för att ens kunna sova, tror de är vanligt att kroppen gör så med bebis nummer två ??

  2. Annika

    Fick min son 6 veckor för tidigt pga förlossnings värkar utan att öppna mig alls kämpade på med värkar som va konstant högst upp på ctg monitorn i 19 timmar sen så kom han ut med igångsättning eftersom min kropp vägrade ta i motläkemedel. Ja va tydligen ett fall som va högts ovanligt.. ? Man får ju hoppas att din lilla flicka stannar inne ett tag till ? kram till er

  3. Ramona

    Jag fick alla tre barn i denna veckan ?? gick fint med allihopa ? gravid i vecka 17 så får se hur det blir denna gången. Lycka till fina ?

  4. Magda

    Jag var öppen 3,5 cm med min Aaron i tre veckor… Hade helt sjuka värkar, var in flera gånger då vi verkligen trodde att det var dax men både jag och bebis mådde bra så vi fick vackert vänta… Jag trodde att jag aldrig skulle överleva dessa tre veckor av fruktansvärda värkar, dessutom med en 3 åring hemma som skulle underhållas… Men den 26 december så gick allt väldigt smidigt, åkte in vid 8.30 och vid 12 tiden kom en frisk pojke till världen efter över tre veckors helvete ?? Lycka till när det väl är dags, kommer att gå så bra ?

  5. Annica

    Hade så med den första. Typ 35+0. BM sa till ovh med då att det blir nog bebis. Vi fick info om att vu kanske skulle få vara på avdelningen med för tidigt födda. Men värkarna stannade av och lillen stannade kvar till dagen innan BF. ?? men hade extrema förvärkar där emellan med.

  6. Emelie

    Mitt vatten gick på bf 23:30 värkarna kom igång nästan direkt så vi åkte in. Var öppen bara 1 cm men eftersom jag hade så kraftiga värkar fick jag vara kvar över natten för jag hade så ont så jag kunde inte hantera värkarna. Sen kl 5 på morgonen försvann dom bara så vi beslutade oss för att åka hem. Kl 19 kom dom tillbaka så vi åkte in igen och fortfarande bara öppen 1 cm, men fick bli inlagd igen då vi ändå skulle komma tillbaka nästa morgon för igångsättning då vattnet hade gått. Fick morfin för värkarna och även en sovdos så jag fick lite sömn. Kl 6 kom narkosläkaren in för att ge eda och hade ännu inte öppnat mig mer än till 3 cm kanske. han var färdig vid 7 och då skulle jag på toa och känner hur de trycker på så sköterskan undersöker mig och då är jag fullt öppen och hon var ute på 3 min krystvärkar så gick riktigt fort den timmen han la sprutan, andra barnet

  7. L

    Tyvärr ingen bra erfarenhet här..
    Fick värkar, minst 3 på på 10 min i exakt samma vecka som dig! Hade det totalt i 5h…
    Ringde förlossningen nästan direkt för jag blev lite nojig att det var för tidigt liksom, men hon peppade mig o sa att det inte va nån fara o jag ska ringa igen när jag vill komma in…
    Efter nån timme till kände jag ändå att ja ville in och kolla va detta kunde vara..
    Så mitt i natten ringer vi barnvakt och puttrar in. Har långt t förlossningen (1.5h).
    I bilen in slutade värkarna, kom med 30 min mellanrum o väl där så hade jag ingen värk under ctg. Hade öppnat mig ett par cm men åkte hem i väntan på mer värkar..

    Det kom inga. När jag passerade BF så fick jag undersökning/hinnsvepning men då va jag helt stängd! Så de ja hade öppnat mig månaden innan va helt stängt nu.
    Min bebis nr 2 föddes på BF+12 med en jäkla massa lur-dagar där ja haft mkt värkar. Buse <3

  8. Nathalie

    Med min dotter var jag inne på fredagen för järndropp, var då i v 38+1, barnmorskan kollade även läget där ner var öppen ca 3cm utan att ha haft några värkar, men hon sa att det inte är på g det närmsta då det inte var moget osv. På lördagen kl 01 började lite mensvärk, ringde in och bad om undersökning då förlossningen med första gick på 4h från första känning och man har ju hört att 2 går fortare. Fick komma in och väl inne var jag öppen 8cm och 2h senare var hon ute. Alltså kan man öppna sig vääääldigt fort! När barnmorskan på fredagen sa att bebis inte är på g än på ett tag så slappnade jag av och tänkte” hon kommer när hon kommer” och Då kom hon dygnet efter☺️

  9. Kejtis

    Med mitt första barn drog förlossningen igång i 35+6. Hade haft mycket sammandragningar och förvärkar hela graviditeten (från v 15). Sen drog förlossningsvärkarna igång i typ en handvändning och 5,5 timme senare var han ute ?‍♀️ Allt gick jättebra och vi behövde inte ligga på neo då han både kunde äta och andas själv ? Andra barnet föddes i 37+5 och då hade jag haft rörelseförbud sedan v 23. Visst var Tindra också lite tidig, innan bf om jag inte minns helt tokigt? Har man fött tidigt en gång är ju chansen/risken större att samma sak sker igen, men skulle lillasyster födas nu är det nog inga större konstigheter ? Lycka till när det är dags! ?

  10. Frida

    Hej! Hade Gabbe några symtom eller varför fick han inte komma in? Är det just vid första undersökningen som ens partner inte får närvara ifall man skickas hem? För visst borde han få vara med på förlossningen om du nu läggs in för att föda och om han är symtomfri givetvis? ?

    1. Linn Andersson

      Hej! Partner får inte följa med förens man blir inskriven för att stanna och föda! När man är öppen minst 4 cm får partner komma med. Kram

  11. Linn

    Sådär hade jag med min andra från v.35 fram tills hon föddes 5 dagar efter bf. Jättejobbigt och psykiskt påfrestande! Försökte vile så mycket jag kunde med 3-åringen hemma (dvs inte så mycket..)

  12. Josefine

    Hej söta du! Jag hade kraftiga förvärkar och sammandragningar med min 2a också. Tydligen vanligt eftersom livmodern tränar mer och vet hur den ska göra, så känns mer. Hoppas allt går bra från en 5barns mamma. ??

  13. Evei

    Hade kraftiga förvärkar i 3 månader med mitt andra dagen innan bf stog jag inte ut och åkte in var öppen 5 cm, då gjorde en insväpning tog ca 5 timmar efter det sen var hon ute.

  14. Clara

    Var med om samma. I v 37 hände 2 ggr sen sista gången jag kom in sa jag att jag verkligen inte orkade ha sånna kraftiga förvärkar som luras. Då satte dom igång mig ist ??

    1. Linn Andersson

      Men gud vad skönt hoppas de kan sätta igång mig med om jag fortsätter såhär! Men är ju inte fullgången än ❤️

  15. Emilie

    Födde min första i v 35+3. Slemproppen gick ett par dagar innan värkarna startade, åkte in på natten med kraftiga värkar. Då var jag öppen 3cm och värkarna avtog så småningom så jag fick åka hem. Men samma kväll startade allt igen och då väldigt regelbundna värkar, tror klockan var runt 19,30 när vi fick åka in igen och då fick vi stanna. Jag var fortfarande inte öppen mer än 3cm så de tog tillslut hål på hinnan, runt 3 på natten/morgonen och 07,15 föddes han?

stats