Tiingelinn – Linn Andersson

Aktiviteter i Örebro på sommaren Wadköping får man inte missa

Hej finisar!

Inlägget är i betalt samarbete med Wadköping Örebro!

Igår lyckades en trött mamma som varit vaken med värkar på natten få någon super energi på morgonen. Klädde på mig och Tindra, hämtade upp min syster och hennes kille och åkte till Wadköping! Där mötte vi upp min mormor och morfar med!

Tycker Wadköping är en otroligt fin plats att vara på! Det är gamla hus från Örebro som är så fint bevarade! Känns verkligen som att man går in i tiden Emil i Lönneberga utspelade sig!

Är ett perfekt utflyktsmål för alla generationer! Eftersom det är utomhus kunde mormor och morfar vara med till och med! Man skulle kunna beskriva Wadköping som Gamla stan ungefär. Det är otroligt barnvänligt, ingen bil eller ens cykeltrafik kan passera.

Lite saker som finns där är:

En leklada med massor av djur, en gammeldags kassaapparat, gamla skolbänkar, styltor man kan gå på, träleksaker till att leka affär och en disk ut att ” sälja mat ” från. Sedan har de en liten ” Skattjakt man kan göra som heter ” Hitta djuren” då ska man gå runt i Wadköping och leta efter alla trä-djur! Finns en råtta, hästar, änder, kor, en hund, kycklingar, grisar, osv! Tindra tycker det är så kul! Tog jättelångtid innan vi hitta råttan första gången så nu springer hon och ska visa vart den är, haha!

Sedan finns Stenungsbageriet som har otroligt gott bröd att fika på! Något speciellt med stenungnsbakat! Det finns en restaurang som heter Gamla Örebro där man kan äta sjukt god mat! Deras Wallenbergare är en favorit hos mig! Går även att köpa Hjortkvarn glass, det finns flera små olika handelsbodar man kan gå in i, tillexempel en med gammeldags karameller och leksaker. Finns så mycket fint! En silversmed har de också som gör silversmycken på plats. Man kan även beställa specialdesignade saker av honom, går att läsa fakta och se hur saker var förr, nu i sommar går de även runt folk klädda i dåtidens kläder och när vi var där fick man tillexempel se hur man tvättade och stråk förr! Riktigt härligt!

Man kan få riktigt kanonfina bilder med! Wow!

Vi var där med mormor och morfar samt Fanny och Albin igår!

Tindra visade först upp alla djuren, fiskade, red på kalven och på hästen, visade råttan såklart, haha och så strosade vi runt bland alla gamla hus. Sedan fick Tindra en liten vindsnurra av mormor. Hon älskar den! Hon fick en av mig förut som gick sönder men fick en ny av mormor igår som nu sitter i ” Hennes blomma” på vår balkong.

Vi åt glass, var så himla, himla gott verkligen! Min var med melonsmak, alltså MUUUMS! Sedan gick vi även en sväng och tittade på alla rosorna i stadsparken med mormor och morfar när Albin och Fanny åkt och så avslutade vi med att jag bjöd mormor och morfar på lunch på stora Örebro, så himla härligt! Vi träffade även lite släktingar helt spontant som med var där på lunch! Så kul verkligen. En riktig toppendag!

Här kommer bilder från dagen!

 

 

Mamma fick åka med på  hästen!Tindra vill klappa ALLA djuren!Kalven var kul att rida påHär hade Tindra fiskat upp alla fiskar, hehe! Så nöjd, en svärdfisk, en plattfisk och en pussfisk bland annat, haha!Tindris och moster FannyHär hade hon hittat råttan!Lagom nöjd tjej som fick välja vilken snurra hon ville ha! Hon valde den minsta för den hade alla färger på sig!Bus med mamma!Här valde vi glass! Tindra ville ha jordgubb!Min fina mormor och morfar! Så fina!Lite sorbet till Systeryster med som är laktos! Mums!Här har vi Fanny, Albin, Tindra, mig och morfarSå nöjd! Hon ÄLSKAR glassEn Fanny som tittar ut genom fönstret.Gammeldags godis!Tog en räksallad denhär gången, morfar avnjöt Wallenbergare och Tindra skulle såklart ha pannkakor!

Mums!

Missa inte Wadköping i sommar!

Puss och kram på er !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats