Tiingelinn – Linn Andersson

Tankar om att skaffa djur

Hej finisar!

Hoppas allt är bra med er!

Har 2 stycken här hemma som tjatar hål i huvudet på mig om att skaffa djur! Gabbe och Tindra!

Jag älskar djur, bara jag ser en igelkott vill jag rädda den. ?

Hade katt hos min pappa som liten. Fick henne när mamma och pappa separerade och hon var med enda tills jag flytta hemifrån. Men nu är hon i himlen tyvärr.

Jag och Tindras papp hade ju katt ett jättekort tag innan vår separation. ?

Nu känner jag dock att jag ska bli 2 barn mamma. Innan Corona ( och efter när de går över någon gång) är jag en mamma som far och flänger! Älskar att hitta på aktiviteter med barnen, ta en week and osv. Ett djur gör än väldigt väldigt låst!

Är mycket lättare med barnvakt än djurvakt!

Djur kräver stort ansvar! En hund är nästan som att skaffa ett spädbarn men skillnaden är att den aldrig ” växer upp” man måste ta hand om den som en bebis hela dens liv! Katt är ju lättare MEN man blir låst och jag vill inte ha katt i lägenhet.

Har lovat Gabbe att den dagen vi köper hus kan vi skaffa oss en ute katt!

Skulle vi ha tex hund nu hade det varit mest jag som fick gå ut med den osv. Vill inte det. Räcker med bebis och Tindra!

MEN jag älskar djur! Därför är det så lyckligt att Gabbes föräldrar har en så söt hund! Samma ras som min farmor hade på hund när jag var jätteliten! Så söt är han! Tindra blir så exalterad varje gång! Hon pratar med honom, om honom, leker med honom, ska klappa och ja.. hon hade nog velat ha en hund mest av allt i världen.

Vet att det är bra för barn att växa upp med djur så en dag ska vi skaffa, men inte nu.

Sedan går det även allergi mot djur i Gabbes släkt. Dessutom ganska grov sådan och jättemånga har lindrig allergi mot djur så vågar inte skaffa innan vi vet hur Juvelia reagerar. Gabbes mammas hund är dock en allergivänlig hund! Den hårar inte! DRÖM!

Kommer skaffa en sådan hund/ katt oavsett för så skönt att slippa djur hår! Räcker med att jag ” fäller” hår, haha!

Puss och kram på er! ?

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Caroline

    Vilka fina bilder på Tindra och hunden. Hoppas du mår bättre snart. Tänker på dig. Så hoppas jag att du får din Juvelia snart. Du är en kämpe! Jag beundrar dig. Kram

  2. Ann-Sofie

    Kan tipsa om cornish rex katt. Vi har två såna och de är Inge katthår någonstans varken på kläder eller möbler ?

  3. frida

    Uppväxt med djur och kommer aldrig vara utan. Sonen växer upp med djur med
    Men ja gillar man att fara omkring osv är det svårare, vi är ofta iväg bara några timmar så fungerar bra. Bor i hus på landet

  4. Emmy andersson

    Jag hade hund innan sonen blev till, en allergivänlig med. Blandning mellan pudel och amerikansk cockerspaniel. Härligt att slippa hår! Tyvärr fick jag avliva henne då hon fick cancer med spridning i hela magen trots 2 operationer på tumörer.
    Var inne på att skaffa en ny hund då jag haft hund i hela mitt liv MEN som du skriver, alla promenader, passning av hunden etc etc tar mycket, särskilt med små barn.
    Har sagt att när sonen är gammal nog att rasta en hund så kommer vi att skaffa en. Han är bara 2 år så det dröjer. Nu har vi bara katten, och det är toppen! Man kan lämna i en dag utan problem, till och med över natten och det är skönt. Vi bor i hus så katten går ut och in som han vill. Vänta med hund och kanske köp tex en kanin eller ett marsvin istället till tindra? Eller en sköldpadda? Finns mindre krävande djur såklart. Ha det bäst!

  5. Åsa

    Vi hade katt innan vår lillkille kom, min sambo har alltid varit allergisk och det visade sig att vår lillkille fick astma.
    Den dagen ni har hus är det lättare tex om ni har katt, den kan komma och gå som den vill om man har kattluka och den håller möss och råttor borta ?

    1. Saga

      Vi har hund och väntar vårt andra barn nu i november, det är precis som du beskriver. Promenader som ska in i ett redan hektiskt schema och som om det inte vore nog med 2 barn! Vi hade hunden innan vi fick barn och vore det inte för det så hade jag aldrig skaffat hund under småbarnsåren. MEN, ett stort plus är att se hur mycket vår 2,5-åriga son tar hand om den, matar, klappar, borstar, pussar osv osv. Han lär sig ta ansvar och respektera en annan individ. Det värmer hjärtat och vi älskar självklart vår lilla vovve massor. Men jag tycker du resonerar väldigt klokt ??

stats