Tiingelinn – Linn Andersson

Mina barns rutiner

 

Hej finisar!

Efter gårdagen fick jag väldigt mycket frågor om tjejernas rutiner så därför tänkte jag att jag skulle skriv exakt hur vi gör här!

 

09:00 Juvelia vaknar
10:00 Tindra vaknar

10:10 Frukost. Här får Juvelia ofta lite gröt med.

12:00 Juvelia brukar somna i bärsjal/ sele medan jag lagar mat. Sover ca 10-20 min.Har jag henne inte i sele somnar hon oftast inte.

12:30 Vi äter lunch.

13:30 Juvelia sover middag ca 1 timme.

14:00 Tindra äter mellis. Oftast frukt men kan bli lite fika ibland.

16:00 Juvelia sover ca en timme.

18:00 Vi äter middag.

19:00 Jag lägger Juvelia.
19:10 Jag lägger Tindra, läser en bok och säger godnatt.

Under natten vaknar Juvelia ca 3 gånger för mat. Hon äter ersättning nu. Nan sensitive kör vi på. Sedan när vi äter våra måltider så får hon smaka lite på fingret på tex såser/ potatis/ frukt.

Båda barnen sover i egna sängar på egna rum. Tindra började med det vid 7-8 månader när jag slutade amma helt och hon drack välling.

Juvelia började vi med för 2 veckor sedan eftersom jag knappt ammar längre. Ammar ca en gång per dygn för immunförsvarets skull. Hon får sin flaska ersättning vi säger godnatt och hon somnar. Juvelia har sovit i e4gen säng sedan hon var 2 veckor men då inne hos oss bredvid vår säng. ( Till en början i vagnen och inte sängen).

 

Så ser våra rutiner ut. Angående maten så ger vi Juvelia när hon är hungrig och hon går upp som hon ska i vikt.

 

 

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Kate

    Oj vad de sover länge! Det är ju underbart men hade aldrig fungerat i mitt liv med gård och djur. Här är vi, precis som jag alltid varit under hela min uppväxt, uppe tidigt men bebis kan alltid sova i vagnen såklart ? Tror barnen anpassar sig rätt bra efter hur man lever ? Eller så har vi bara tur ????

    1. Sia

      Barnets dygnsrytm ska ju anpassa sig redan i magen. Men jag tror personligen inte på att barnen bar ”anpassar” sig efter det liv man lever. Ni har nog haft en del tur också. Vi har djur hemma (på hobbynivå) och jag kan inte arbeta en sekund med dem när dottern är med. Hon sover unte i stillastående vagn och när hon var liten och åkte sele ville jag ju inte vara bland djuren med henne i sele. Plus väldigt otympligt och svårt att lyfta och bära med bebis på magen.
      Nu i äldre ålder går det inte att göra någonting, inte ens fylla en diskmaskin, utan ett barn som står och skriker hysteriskt efter närhet och uppmärksamhet,
      Så visst, ett barn anpassar sig säkert många gånger, men det är abslut inget man kan räkna med

  2. Jenny

    Är så förvånad över att Tindra sover typ 15 h per natt! Måste vara sjukt ovanligt! Min treåring sover ca 10 h per natt och 30-60 minuter på dagen. Kram och tack för en bra blogg ❤️

    1. Sia

      Jag är också facinerad. Min tvååring sover 11 timmar per natt. Dock två timmar på dagen också men ändå. Imponerande.

      Linn. När vände juvelias sömn? När avtog hennes uppvak på nätterna? Och när slutade hon vakna tidigt på morgonen? Måste vara superskönt att det ordnat upp sig med sömnen!

  3. Sia

    Härligt! Vad skönt att båda dina barn sover så bra och länge nu! Och att juvelia sover i eget rum och dessutom somnar av sig själv!

stats