Tiingelinn – Linn Andersson

Min längtan och tankar om vaccin mot Covid-19

Hej finisar!

Hoppas allt är bra med er!

Hur perfekta är inte mina barn? Den tanken känner jag så ofta, ni andra föräldrar kan säkert relatera. Visst tycker man sina egna barn är vackrast och mest perfekta i hela hela världen? Så tänker man hur kommer det sig att just JAG fick denhär gåvan. Erkänn att ni med känner så ibland om era små skatter?

 

Jag har fått massor med frågor om vaccinet mot Covid-19 om vi kommer ta det eller inte. Vet att folk har mycket åsikter och tankar kring det men jag kommer absolut att vaccinera mig. Jag ser det som att dra mitt strå till samhället och hoppas att många fler än jag kommer känna så. Vaccinet skulle inte få ges ut om det inte vore säkert. Sedan är det såklart lite läskigt när det är så nytt men det dör människor dagligen av Covid-19 och kan jag hjälpa till samt skydda mig själv och mina nära, kära och restan av samhället tänker jag ta den chansen.

 

Jag längtar så mycket…. efter saker man tagit så föregivet. Jag längtar efter att få krama om min mormor och morfar, farmor och farfar, leva på som vanligt, upptäcka med mina barn, resa, trots att jag är flygrädd så vill jag resa inom landet. GÅ på skara sommarland, leksand sommarland, djurparker, badland, spökvandring i Örebro slott, ja men allt som man inte kan nu!

Längtar även efter att åka på spa! Har bestämt med en tjejkompis att vi ska åka när corona lugnat ner sig. Tänker var när jag slutat amma men det har jag ju gjort nu men corona är ju kvar och värre än någonsin så det finns absolut inte på min världskarta att göra. Men jag längtar!

Jag hoppas att vi kommer kunna göra det till sommaren 2021. Kanske blir det inte så men jag hoppas verkligen!

 

Hur tänker ni kring vaccinet? Vad längtar ni efter att göra när pandemin tar slut.?

Tjejernas kläder hittar ni HÄR på 30% rabatt.

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Angelica

    Jag kommer vaccinera mig, tänker att det är min skyldighet som medborgare. Men känner samtidigt att jag vill läsa på mer. Jag längtar efter att gå på badhus med mitt barn, tror han skulle älska det. Har inte kunnat gå på babysim (dels pga närmsta simhall ligger iaf 30 minuter med spårvagn, vi har ingen bil. Och dels så är det så himla dyrt. Vi Har levt på enbart min föräldrapeng plus sparpengar det senaste året). Längtar också efter att kunna åka till havet till sommaren, med mitt barn, och att då kunna åka buss eftersom vi inte har någon bil.

  2. Mona

    Jag respekterar allas egna val, men jag personligen kommer inte ta vaccinet. Alldeles för mycket oklart för att jag skulle våga ta det.
    Tex är det väldigt lite info om vad det verkligen skyddar mot. Det jag läst mig till är att man bli lite mindre sjuk om man blir smittad och att det skyddar tex inte mot själva smittan.
    Att läkemedelsföretagen friskriver dig från ansvar för ev biverkningar som kommer med tiden och som inte hunnit upptäckas pga den korta tid det testat. Det är för mig en rejäl varningsklocka. Men vad är sant?
    Jag är inte i någon grupp som kommer få möjlighet till vaccinet på länge än så kanske vi vet mer innan det är aktuellt för min del att ta beslut.
    Och jag förstår din längtan! Jag längtar också efter massa aktiviteter!
    Blir intressant att se hur det här året kommer bli i Sverige och världen.

    1. Elin

      absolut alla har ett eget val när det kommer till vaccinet. Men varför försvinner en smitta från folk? jo för att vaccin tas. Tycker dock man är egoistisk när man inte tänker ta vaccinet, pga att man inte kan lita på vad det skyddar emot eller vad det innehåller? VEM ska man kunna lita på om man inte ens kan lita på FORSKARE och läkare? Men samtidigt vill kunna göra aktiviteter och leva som vanligt…. Snälla alla TA vaccin, för allas och världens skull. Annars kommer tyvärr inte smittan ge med sig och vi kommer inte kunna leva som vanligt..

      1. Mona

        Elin, om du har tillförlitlig info om vad vaccinet skyddar emot så är jag jättetacksam om du vill dela med dig av det, för jag vill gärna veta. Men så länge jag inte vet känns det för mig orimligt att ta det. Om jag VET att det skyddar både andra och mig själv mot smitta så ser jag annorlunda på det. Men jag har ännu inte hört nån bekräftelse på det. Forskning ändrar sig ofta, så det är för mig inte givet att lita på. Jag har förlorat 2 föräldrar pga brister av läkare, och även varit sjuk själv i flera år pga medicin, tills jag hittar naturligt läkemedel och blev mycket blir direkt. Det funkar än efter 5 är. Så jag har god anledning att inte lita blint på läkare eller forskare, även om de oftast gör ett fantastiskt jobb. Men jag tycker det är viktigt att bilda sig en egen uppfattning och ifrågasätta. Inte bara tro på media osv.

        1. Elin

          Absolut, du kan gå in på folkhälsomyndighetens hemsida, där står det att vaccinet skyddar mot sjukdomssymtom som man får av covid-19. Informationern som står på deras hemsida dit dom hänvisar folk är ju en hemsida av någon man ska lita på. Hoppas du ändrar dig ang vaccination och inte tänker på saker du varit med om tidigare utan tar ställning till denna pandemi och vad som rekommenderas. Jag har oxå varit med om dödsfall inom familj och sjukhus själv sp jag är mycket medveten om att man ska vara försiktig osv. Men när det gäller en PANDEMI ser jag på det på ett annat sätt! Allt gott till dig mvh Elin

stats