Tiingelinn – Linn Andersson

Mysdag med min favorit bebis

Hej finisar!

I morse när Juvelia vaknade vid 09:30 gick jag upp med henne, åt en avokado macka som vanligt, gav henne lite gröt och sedan fick hon följa med mammsen in i garderoben där jag satt och sminkade mig lite snabbt med henne i knät. Gick förvånansvärt bra. Måste säga att Juvelia är en otroligt lätt bebis. Alltid glad och inte så envis som sin syster var ( och är hehe) men det kanske kommer.

Sedan har vi varit ute på en promenad. Det var så skönt. Måste börja gå promenader igen. I alla fall på mina udda veckor när Tindra är hos sin pappa. Vill verkligen få in det på rutin igen.

Det enda som är synd är att vi inte har någon snö här i Örebro. Ser bilder från Linköping, från Växsjö, Stockholm  och alla möjliga städer på Instagram men inte tusan har vi någon snö här i Örebro. Helt snötomt. Önskar mig lite snö på min födelsedag den 25:e, hehe.

 

Juvelia är verkligen en matglad tjej. Idag fick hon gröt till frukost, sedan när vi var hemma vid 12 åt hon lite mat. Men mat ratar hon för det mesta tyvärr. Sedan har hon fått en flaska ersättning när hon sov middag, sedan lite mat och gröt igen. Vågar inte ge frukt pure eftersom hon ratar maten. Kanske blir ännu svårare då tänker jag.

 

Är som en nybörjare fast jag har ett barn till. Minns inte hur det var när Tindra började äta. Tror allt bara flöt på väldigt bra, annars hade man ju kommit ihåg om det var något krångel eller så.

Nu är det dags för kvällsmat för Juvelia. Får se om jag lyckas få i någon sked mat innan det blir en flaska som vanligt, hehe. SÅ stor tjej!Nya fina muminkläderna hon fick i julklapp!

Puss och kram !

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Katie

    Hon är så rund och go ? min lilla blir tre månader om en vecka och hon har bara gått upp lite mer än ett kilo sedan hon föddes. Hur mycket hade Juvelia gått upp de första tre månaderna?

    Min tös håller iaf sin egen lilla kurva fint och det känns underbart ? Hon är så otroligt aktiv rullar från mage till rygg sedan en vecka tillbaka och är påväg att vända sig även från rygg till mage och när jag lägger henne I babygymmet så puttar hon sig runt ??? Det är fulltös! Så roligt ?

    Ha en fin helg! Kram ♡

  2. Sia

    Vill bara uppmana dig att inte stressa över maten. Vid 6 månder sak man börja med smakportioner. Vilket innebär en tesked mat för att sedan succesivt öka. Med andra ord behöver Juvelia verkligen inte ”äta” ännu. Så ta det i hennes takt helt enkelt.
    Vill även tipsa om att ge hela bitar (läs på om baby lead weaning och dess fördelar). Låter klokt att avvakta med fruktpurre. Fundera över om det över huvud taget är någt du behöver ge henne ännu. Det viktigaste är järn. I övrigt lär matpurreerna innehålla alla vitaminer hon behöver

  3. Michaela

    Så fin liten tjej. ?Vad ger du för gröt? Ger min dotter nan sensitive ersättning och ska börja med gröt men osäker på vilken ?

stats