Tiingelinn – Linn Andersson

Matglatt barn

Hej finisar!

Nu när Juvelia är 6 månader och en vecka har hon blivit så duktig med maten redan. Gud hon är verkligen ett så matglatt barn. Hon ock Tindra skiljer sig så mycket från varandra som bebisar. Verkligen helt olika varandra.

 

Juvelia verkar verkligen älska allt hon får. När vi började mer ersättning älskade hon den direkt. Tindra ville absolut inte ha det hon ville bara ha mitt bröst. Samma med mat nu, hon vill bara ha mer och mer. Eller vanlig mat som kyckling och mos är hon inte sådär jätteförtjust i men däremot gröt går verkligen hem. Vi har gett henne lite olika barnmatsburkar och även klämisar samt gröt för bebisar man blandar med vatten. Hon älskar alla grötklämisar hon fått, även vanliga gröten och så har jag gett några puréer med frukt och grönsaker men ingen men bara frukt.

Hennes favorit är men äpple, zucchini och avokado.

Idag åt hon en hel klämis av den. När det kommer till mat blir det ca 3-4 skedar. Men man får ju trappa upp i barnets takt. Är så kul att se henne upptäcka nya smaker. jag och Gabbe sitter och iakttar henne tillsammans, så mysigt. Jag erbjuder henne alltid något när vi själva ska äta mat. Då sitter hon också vid bordet och mumsar.

 

Majskorkar har hon fått prova med. et verkar med gå hem, hihi.

 

Själv ha jag börjat tycka det är kul med matlagning. Har börjat göra så himla goda sallader hemma. Godare än de jag tidigare ofta åt ute innan pandemin startade, får man vara så fräck och tycka det hihihi!

En hemis min kompis lärde mig som jag nu lär er är… den godaste fetaosten är Ica Basic. Jag handlar ytterst sällan från deras sortiment men deras fetaost, MUMS! Den är den mest krämiga av alla så så så god!

 

 

Ska nog förövrigt testa laga lite mer eget till Juvelia nu under pandemin när man inte har annat får sig. Billigt och bra tänker jag. Samt kul och lärorikt för mig som mamma och så får Juvelia och jag testa oss fram ihop. Främst kanske på udda veckor där Tindras frånvaro ekar tomt. När hon är hos oss kommer jag kanske inte ha samma tid, hehe.

Puss och kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maja

    Håller med om att ica basic osten är så god! Måste även tipsa om eldorados salladsost då för den är typ ännu godare!

  2. Isabelle

    Tänk på att flera har hittat brosk och liknade i klämmisarna med mat så du ger med sked så hon inte sätter i halsen ❤️

    1. Linn Andersson

      Ger alltid med sked hon är ju så liten… onödig kommentar faktikt. Som en peek att jag borde laga enbart egen mat känns det som. Barnmat går igenom sp extremt mycket tester och har mycket högre krav än alla livsmedel vi själva äter. Kram

  3. Sia

    Eftersom det är svårt att nå fram till dig på instagram, förstår att du inte har tid att läsa alla dm, så skriver jag här.

    Det ska gå att bära framåt i trikåsjal. Du kommer dock inte alls få samma avlastning som när du bär henne med ansiktet mot dig.

    Jag vill uppmana dig att kolla på videos på youtube hur man knyter trikåsjal. Som Juvelia sitter nu så sitter hon inte säkert då du missat att dra upp det yttersta passet. Jag skulle råda dig att se till att lära dig det vanliga knytet ordentligt innan du ger dig på att bära henne framåtvänd.
    Det är knepigt att knyta sjal och kan krävas övning.

    Jag tror att det kan vara smidigare att bära i en bra ergonomisk sele om du vill ha henne med ansiktet framåt. Trilåsjalen kommer du inte kunna använda så länge till. Juvelia börjar bli så pass stor att det kommer bli svajigt och inte ge så bra avlastning.
    Vill du fortsätta med sjal finns ringajalar och vävda sjalar, men det är något knepigare än trikåsjal

  4. Sia

    Eftersom det är svårt att nå fram till dig på instagram, förstår att du inte har tid att läsa alla dm, så skriver jag här.

  5. Lilla jag

    Så kul att få börja äta! Vi tog det lite lugnare än er, är väldigt vanligt att de små magarna blir förstoppade men alla barn är olika såklart. Hade problem här med magont och väldigt hård mage som förstörde sömnen länge. Järnet är det viktiga och det får hon ju via ersättningen så om hon inte är så förtjust i mat så gör det ingenting än! Mitt bvc sa att det inte gjorde något när dottern inte åt hela måltider (komplettera med ersättning) vid 10 mån. Lycka till! Så söt Juvelia är!

    1. Linn Andersson

      Tusen tack! Juvelia har inte haft strul med magen alls faktikt. Är ju Såå olika. Men har lite katrinplommon Prue hemma ifall att. kram och tusen tusen tack! <3

stats