Tiingelinn – Linn Andersson

Vecka 36 lågt SF mått

Hej finisar!

 

Igår gick jag in i graviditetsvecka 35 ( dvs 35+0) så idag är jag i 35+1. Fort går det, inte många veckor kvar nu, vi räknar ner dagarna tills vi får träffa vår lilla flicka. Hon får stanna till 37+0 sedan är hon välkommen när som.

Var hos barnmorskan och mitt sf mått har tydligen helt stannat av så ska på extra kontroll för det. Min magkänsla säger dock att det inte är någon fara. Tycker själv inte att min mage är liten, vet inte om SF mått har med magens storlek att göra, men de mäter på magen i alla fall. Blev lite oroad såklart men är skönt att de kollar upp det. Min barnmorska sa att detta inte är något jag själv kan påverka ändå. Varken Juvelia eller Tindra har varit speciellt små när de föddes utifrån när hon kom ut så känner mig inte så orolig ändå,

Har även läst flera av era berättelser där det kommit en stor bebis i alla fall eller normalstor, eller liten men fullt frisk. Så jag tror inte det är någon fara men blir ju såklart orolig.

 

Vi planerade även för min förlossning vilket kändes himla skönt det med. Simon var med och fick information också, Skönt med ett stöd på plats som är lite påläst tänker jag, allt för att göra upplevelsen så bra som möjligt. 

Lite gotte till mig och Tindra. 

Magen och mitt fina palettbladsträd. 

Tindras odling

Min fina Tindra som gosa med magen!

 

Puss och kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
  1. Maria

    Mitt sf mått ledde till att jag fick tillväxtultraljud då de trodde att jag skulle få en stor bebis på över 4 kilo, då trodde de att jag skulle behöva få kejsarsnitt pga trångt bäcken. På tillväxtultraljudet kom det fram ett sonen skulle vara runt 2600-2800 gram. En vecka senare i vecka 41 föddes vår son på 2750 gram och 49 cm. Jag tror inte på det där måttet, mer på tillväxtultraljud

  2. Maria

    Jag fick höra att jag nog skulle få en mycket stor bebis pga stort sf mått. Fick en bebis strax under medel i vikt. Har dina andra barn varit små? Tänker det kanske följer samma mönster genetiskt

  3. Jenni

    Mitt sf-mått var lite under den normala kurvan (mittlinjen), men inte särskilt mycket. Ut kom en väldigt liten kille på 43cm och 2200g, vilket gjorde barnmorskan chockad eftersom det inte verkade som att han skulle vara så liten. Så jag har inte helt förtroende för sf-mått. Däremot så växer han och mår bra – det är bara en liten bebis!

  4. Sia

    Sf-måttet är precis som du är inne på inte magens mått utan livmoderns mått. Det säger alltså egentligen ingenting om hur stor magen ser ut.
    Du kan ha en ”stor” mage med ”litet” sf-mått eller en ”liten” mage med ”stort”sf-mått

stats