Tiingelinn – Linn Andersson

Vem är mamma/ pappa ledig egentligen?

Hej finisar!

 

Hoppas allt är bra med er.

En fråga som dyker upp ofta i frågestunder är vem av mig och Simon som är föräldraledig. Tänker alltid att jag ska svara men det blir alltid för svårt att förklara så ni ska förstå så kortfattat som man behöver göra på en sådan plattform som instagram så här kommer ett inlägg om det.

Ingen av oss är egentligen föräldraledig.

Såhär är det : 

Simon har ju börjat en yrkesutbildning som han är borta på varje vardag mellan 09:30-15:00 med undantag ibland då han slutar tidigare eller så men det är grunden. Sedan har han hockey träningar han åker iväg till vid 16:00 och kommer hem ifrån 19:30 ungefär. Det har han alla dagar i veckan men undantag onsdagar MEN ibland har de matcher på onsdagar så det är inte så att han alltid är ledig då heller.

Jag är den som är hemma med Belle men som ni alla vet jobbar ju jag som influenser som det så fint kallas. Det är ju ett yrke som aldrig går att ta ledigt ifrån på det sättet, på gott och ont. Det ger mig otroliga fördelar men även nackdelar. Jag kan verkligen känna avund på mina mammalediga vänner som kan gå runt och mysa på stan varje dag, fika, gå på öppna förskolan etc. Det har inte jag tid eller möjlighet till.

Jag driver trots allt ett aktiebolag med mig själv som enda anställda som det ser ut idag. Bolaget kan inte ta paus och pengarna behöver komma in då det är därifrån jag tar ut min lön. Eftersom Simon studerar och spelar hockey har han en ganska så låg inkomst så hela familjen är beroende av mig och min inkomst.

Eftersom att jag jobbar så kan inte jag ta ut föräldraledighet  från försäkringskassan men jag är ju ändå hemma med Belle. Man får trolla med tiden många gånger för att få ihop det.

 

Däremot tog jag ut lite föräldradagar när jag var ledig med barnen i sommar. Det var helt fantastiskt och underbart! Mådde SÅ himla bra. Har även valt att tacka ja till färre samarbeten för att inte stressa sönder mig allt för mycket.

En dag i veckan är jag mammaledig. Det behöver jag verkligen. För att bara mysa och njuta med barnen. Brukar jobba helger när stora tjejerna inte är hos oss och vara ledig när de är hemma generellt. Sedan ibland är jag ledig även när det bara är Belle hemma.

 

Fördelen med mitt jobb är att barnen går korta dagar på förskolan. De lämnas aldrig tidigt och hämtas aldrig sent. Senaste jag hämtar är klockan 16:00 Kan jag slutar jag ofta tidigare och åker till parken/ träffar vänner/ åker och fikar eller bara myser lite extra hemma. Så det ÄLSKAR JAG. Samt att jag är mer flexibel att ta ledigt för att hitta på något när som helst. MEN är viktigt för mig att göra mina kunder nöjda såklart.

Men lite så ser det ut för oss. Vet inte om detta inlägget beskrev eller förklarade hur vi har det. Undrar ni något är det bara att fråga.

 

Här kommer lite mysiga bilder på Belle från idag.

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats