Tiingelinn – Linn Andersson

Norbotten april 2023 – 5:e årstiden

Hej finisar!

Nu är vi hemma efter en vecka i Norrbotten hela familjen.

Resan 

Alltså, jag har varit så nervös för denna resan och hur det skulle gå med alla barnen, men det har verkligen gått över förväntan. Vi bilade liksom 100 mil enkel resa med en 11 månaders, en 2,5 åring och en 5,5 åring.

Jag hade gjort iordning en väska med lite leksaker till tjejerna som verkligen gick hem, köpte lite småsaker på dollarstore som vi sedan kommer ha i en väska/ låda som är till för bilresor framöver, så det blir kul att ha i bilen liksom och ” nytt” igen nästa gång vi åker någonstans. Tycker om att resa med barnen så fler resor ska det bli såklart. Barnen fick även en varsin iPad och det var ju verkligen något som blev succé. Har inte haft det förens nu så det var ju helt, helt nytt för dem. Var inte ett enda gnäll från stora tjejerna! Belle gick med bra, men hon är ju mindre och förstår inte eller kan underhållas på samma sätt.

Vi fick pausa några gånger såklart och sträcka på oss men det gick verkligen så bra. På vägen upp somnade tjejerna i bilen med, sedan tog vi in på Hotell Södra Berget i Sundsvall som var halva vägen. Det tar 6 timmar dit ungefär och då  hade vi 6 timmar kvar dagen efter.

Barnen sov så bra på hotellet och jag med. Det var verkligen så himla mysigt där. Simon fick väcka oss alla på morgonen då han var så ivrig och ville komma iväg. Först avnjöt vi den jättegoda hotellfrukosten och sedan rullade vi vidare.

Vi stannade i Umeå och åt mat samt att barnen fick leka av sig i ett så bra lekrum de hade på sitt köpcenter som heter Avion. Hade så gärna velat ha något sådant på Marieberg i Örebro! Det saknas verkligen hos oss. Perfekt att låta barnen ” rastas ” där.

 

Framme i Luleå och ut till stugan 

Väl framme i Luleå möttes vi av massor av snö! Upp till taket av huset till och med, haha. Tindra var så imponerad. På baksidan fanns ingen utsikt genom fönstren, bara högt av snö, förstår ni hur mycket snö det finns då! Vi möttes även av ett varmt välkomnade och det var verkligen så mysigt när vi äntligen var framme. Vi åt mat, la oss och sov och sedan nästa dag gick vi upp, barnen lekte, vi packade och gav oss iväg 3 timmar uppåt i landet till. Ju längre upp desto mer finska stavningar på alla städer, haha. Vi stannade vid en så vacker fors , vi åkte förbi polcirkeln vilket var lite häftigt ändå och tillslut kom vi fram till Aareavaara där vi skulle stanna närmsta dagarna. Alltså, det var så idylliskt, något jag aldrig trodde jag skulle få uppleva. Så vacker natur, och verkligen snö landskap, så vackert.

Vi bodde i Simons bonusmammas och hennes brors stugor som de hade där. Dagarna spenderades ute och barnen älskade det! Vi byggde snökojor, åkte snöskoter, var ute på isen, pimplade och grillade ute både dag som kväll.

Att åka snöskoter var bland det roligaste barnen har gjort tror jag. De var så nöjda. Tindra älskade det. Juvelia somnade till och med i ” pulkan” som satt efter skotern som hon åkte i. Det är som en liten grej man sätter fast och stänger in sig i på skotern, alltså inte en vanlig pulka, ni kan vara lugna!

Miljön där uppe var verkligen så fantastisk. På kvällarna satt vi runt elden och pratade och fick se så vackra norrsken, MAGISKT! En kväll badade vi även vedeldad bastu. Vilket fantastiskt ställe.

Jag och Simon åkte över till Finland en dag med och köpte lite godis, hehe. Sedan åkte vi även med skotern och fick titta på renar, barnen fick busa med hundar, ja men ni hör det var rena drömmen för dem.

Jag som inte är en friluftslivs människa måste säga att det var över all förväntan, var nervös men vi hade det så bra.

 

Tillbaka i Luleå och hem 

Sedan åkte vi tillbaka till Luleå och spenderade sista dagarna där hemma. Där var vi ute på isen i stan och köpte våfflor i en våffelstuga, Såå mysigt. Sedan åt vi så himla god sushi som de har där, önskar den fanns hemma, hehe. Vi träffade även Simons vänner, och han var iväg och träffade dem själv, barnen lekte och vi hade det verkligen så bra.

Sedan bilade vi hem 12 timmar i sträck med pauser såklart. Gick förvånansvärt bra men nu är man minst sagt mör i kroppen.

Här kommer massor av bilder ifrån vår resa.

 

 

Hotell frukost !

Så vackert att se hela Sundsvall!

 

Tindra och jag vid forsen 

Någon sov bra i pulkan !

Två tjejer som hoppat upp på skotern i väntan på att få åka. 

Så vackert med norrsken!

 

Stor tjej som somnat ute!

Bus!

Gott att grilla hamburgare mitt ute på isen!

Pimpla lite

Men ingen napp tyvärr!

Min norrlänning !

Så goda! Köpte i Finland, snälla ta in i Sverige NU!

 

Farfar hade köpt bubbel med Belles namn på! Mitt i natten är det ändå såhär ljust!

Lite med snö.. hehe

Barnen fick mata kaniner!

Gustav, Simon och Belle

Lukas och Belle.

 

Puss och kram på er !

 

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats