Tiingelinn – Linn Andersson

Min mormor och morfar säljer sitt hus

Hej finisar!

Jag får hålla tillbaka tårarna när jag skriver detta inlägget. Jag är så glad för mormor och morfars skull ( och min med) att de hittat en mysig bostad i Örebro. Dels för att det blir närmare och lättare att ses ofta. Jag har väldigt dåligt samvete över att vi ses allt för sällan, men det tar ändå 50 minuter från mig till dem då jag bor på helt fel del av Örebro och mer mot Kumla , Hallberg hållet än Frövi hållet där de bor. Jag jobbar ju och barnen går i skola och på förskola varje dag till 16:00. Åker vi ut är vi där runt 17 och klockan 18 och 18 lägger sig barnen på vardagar. Nu kommer de bo nära min mamma och henne träffar vi ofta en sväng spontant i veckodagarna så det gör mig så glad.

Sedan att mormor och morfar har hittat ett boende jag tror kommer passa dem. De är ändå gamla även om jag aldrig har upplevt dem som det. De ska njuta och unna sig av livet och inte ha så mycket saker att sköta tycker jag.

MEN det gör lite ont att de ska sälja sitt hus. Har så mycket barndomsminnen härifrån. Tycker huset är otroligt charmigt och framförallt en MAGISK TRÄDGÅRD. Min morfar är den som skött allt i trädgården och han har ett stort intresse för blommor och naturen.

Nu i skrivandets stund kan jag inte hålla tillbaka tårarna mer, älskar min mormor och morfar så oerhört mycket. De har funnits där för mig under hela min uppväxt. Min mamma sålde ju sitt hus i Frövi där vi bodde och det låg 5 hus bort från mormor och morfar bara. De har ställt upp så himla mycket för mig och mina syskon när vi var små. Min mamma var ensamstående och mormor och morfar fanns alltid där.

Varje liten del av denna trädgård och hus har jag minnen ifrån. Det är tack varje morfar jag gick florist utbildningen, han gav mig intresset för blommor från att jag var liten. Sprang alltid runt barfota i gräset och han berättade vad blommorna hette. Hans vackra roslist med bland annat en freds ros som var helt magisk att se på. På senare år har jag haft som tradition att köpa en ny växt varje år till deras trädgård på morfars födelsedag. På vintrarna brukade vi mata fåglarna och morfar berättade vad de olika fåglarna hette.

Det finns så mycket minnen från varje liten del av denna trädgård och detta hus.

Det finns uppe på hemmet nu och ligger i Frövi. Jag har alltid sagt att jag ska köpa deras hus men så blir det tyvärr inte. Det är flera av er som skrivit på instagram ” Varför köper inte du huset ”. Måste faktiskt säga att jag tycker det är lite oförskämt. Förstår att man absolut inte menar något elakt med det MEN det förutsätter ändå att jag ska ha den möjligheten. Huset ligger ute för 1.995000 vilket är otroligt billigt för ett så stort fint bevarat hus med den sjukaste tomten, MEN tycker ändå inte att någon som inte känner mig kan sitta och anta att jag ska kunna köpa det bara sådär. Hade jag sålt min bostad hade jag absolut kunnat det, MEN det är också en konstig grej att anta, att jag bara skulle kunna flytta hur som helst.

Jag har tre barn och är separerad med deras pappor. Det går inte att bara flytta hur som helst då. Även om jag hade levet i ett förhållande med en pappa till alla tjejerna så hade jag ändå inte ” bara ” kunnat flytta. Tindra har just börjat skolan. Det är trots allt inte ” bara” att byta skola och i den åldern börjar det bli känsligt med vänner. Säger inte att det är fel att flytta för att man har större barn men det är inte ” bara ” att göra det.

Sedan när jag tänkt efter flera gånger hade der känts så ” fel” att renovera mormor och morfars hus. Jag hade ju velat göra om allt invändigt och det hade tagit emot att ändra på hur de har haft det.

 

Så med det sagt, jag kommer inte köpa det men till en annan familj kan jag verkligen rekommendera detta magiska hem. Det ligger som sagt i Frövi, en liten by med ca 3000 invånare 3 mil från Örebro. Tar 15 minuter med tåg från Örebro central, finns skola upp till årskurs 9 , finns tre förskolor, en fin sjö med en fin badplats. Örebroarna åker ju dit och badar, haha, det var så man träffade killar på somrarna.

Ni hittar hemmet annonsen HÄR 

 

Här kommer bilder från huset

 

 Fontänen som vi som barn brukade höja upp strålen på så att vattnet sprutade över taket i höjd. Vattnet är kopplat så det kommer från sjön, med så bra.

Detta är liksom trädgården NU på hösten.

I detta träden brukade vi alltid se små söta ekorrar.

Här har man både cyklat ner många gånger och på senare dagar kommit och visat upp när man skaffat ny bil, haha.

Mysiga lilla Timmerstugan.

Och fina lusthuset 

Ballkongen, så mysig, där har man både fikat, ätit luncher, middagar, haft myskvällar och spelat yatzy när man sovit över, ätit frukos tpå morgonen, och satt sig på för att det alltid blir så varmt och skönt där på sommaren när man vill sola.  ” Lilla balkongen” där mormor brukade stå och vinka när vi kom och när vi gick, och så garaget under.  En annan väg in via pannrummet och trappan upp till ” vanliga” balkongen. 

Här har vi sprungit i vattenspridare många gånger. 

Så otroligt fint som ni ser även på hösten. Stora vardagsrummet. Här har vi ätit påskbord, julbord, och firat födelsedagar. 

Så mysigt. ÄLSKAR avlastningsbordet, Hade inte tagit bort det om jag köpte.  Andra delen av vardagsrummet. Väldigt stort rum. Deras TV rum som inte är i samma rum som de andra vardagsrummet 

Hallen

 Sovrummet. ( Lilla stenen som ligger där på har jag köpt) köpte dessa när jag var liten. Står ” Världens bästa mormor och världens bästa morfar på dem, de fick en varsin) 

Här kan man gå ut till balkongen.  

Köket, när har jag ätit kötullar och potatis så många gånger, bästa jag visste, och vet än när mormor lagar. 

Badrummet på övervåningen. 

Nu nedervåningen, är ju så många rum de inte hade behövt, som alla rum på nedervåningen, dessa rum var ju mammas och henens brors när de bodde hemma. Detta är ” lekrummet” där vi hade leksaker när vi var små. Inte så mycket lekrum längre.

Lilla toan nere, som vi kallade rosa toan, och ja ni ser varför. ÄLSKADE denna när jag var liten. 

Tvättstugan och sedan en matkällare med en stor frys, detta är min dröm att ha och verkligen kunna bunkra på extra priser!

Hallen när man kommer in. I kaminen grillade vi korv på vintern som barn. 

” Sy rummet ” Ett helt rum för mormors symaskin , haha.

Ännu ett till rum på nedervåningen. Fun fact är att dessa möbler höll på att bytas ut emot mormor och morfars förra TV rums möbler när de gjorde om, men jag sa ” Absolut inte” och nu i efterhand har alla i släkten sagt att det var så bra beslut. För en skinnsoffa hade inte varit lika trevlig idag som dessa fina gammeldags möbler, de är liksom alltid fina.

Alla rummen på nedervåningen hade ju kunnat vara barnrum etc.

 

Puss och kram på er!

 

Den som köper blir lyckligt lottad och jag hälsar gärna på!

 

Puss och kram

Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats