Tiingelinn – Linn Andersson

Picklad morot gurka och rödlök

Hej finisar! Som ni kanske såg på instagram har jag plockat bort mina naglar så har nu så, så svårt att skriva på datorn. Tar ett halvår då jag är van att skriva med naglarna och inte fingertopparna, haha. Gud är svårt alltså! Men man vänjer sig nog fort. Hur som helst, här kommer recept på picklade grönsaker! Du kan pickla nästan vad som helst. Jag har gjort gurka, morot och rödlök! Så otroligt gott men nästan för enkelt att göra ju! För en burk behöver du: ( 7 dl) 1 dl ättiksprit 2 dl socker 3 dl vatten Lite persilja   Gör såhär: Koka upp ättiksprit socker och vatten. Skär grönsakerna. Med moroten använder jag en potatisskalare som jag fortsätter skala med på det som inte är skal och lägger i en burk. Sedan häller man bara över vattnet på grönsakerna, lägger i persilja och låter stå i kylskåpet.   Det håller ca 2 veckor i kylskåp. Så enkelt och så gott! Picklade lök är ju så gott i hamburgare eller till sushi och gurkan och morötterna har jag alltid i mina sallader för lit extra piff.  Puss och kram!
Skapa en blogg på Vimedbarn.se du också, klicka här! Och du har väl inte missat topplistorna, klicka här!
Kommentarer

Lämna ett svar

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.
stats